Μπορεί τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές σε όλη τη χώρα να είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να «μαζέψουν» τα παράνομα βεγγαλικά από την αγορά, τα έθιμα, όμως, είναι έθιμα και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τους πιστούς από την τήρησή τους.

Φέτος τα ατυχήματα από κροτίδες και βεγγαλικά ήταν πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές. Ήταν όμως πολύ σοβαρά.

Ήδη από το βράδυ της Μ. Παρασκευής καταγράφηκαν τα πρώτα περιστατικά:

Στα Νέα Στύρα της Εύβοιας μια 15χρονη επέστρεφε στο σπίτι της μετά τον Επιτάφιο. Την ώρα που περπατούσε στον παραλιακό δρόμο ένας 16χρονος πέταξε μια κροτίδα η οποία έσκασε δίπλα στα πόδια της.

Το 15χρονο κορίτσι διακομίσθηκε τραυματισμένο αρχικά στο Κέντρο Υγείας Στύρων και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Καρύστου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 16χρονο που πέταξε την κροτίδα, καθώς επίσης και την 41χρονη μητέρα του, για παραμέληση της εποπτείας του.

Στην Φοινίκη Πυλίας ένας 19χρονος από χρήση κροτίδας έχασε τα 4 δάχτυλα του δεξιού του χεριού. Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση.

Για το τραγικό αυτό συμβάν, ενεργείται προανάκριση.

Στη Χιο μια κροτίδα εξερράγη κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο χέρι ενός ηλικιωμένου, την ώρα που συμμετείχε σε ένα γλέντι στην πλατεία του χωριού Νεχώρι. Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε αμέσως για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο του νησιού, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε ακρωτηριαστεί ένα τμήμα από ένα δάχτυλο του ενός χεριού του. Ο τραυματίας επέστρεψε στο σπίτι του, ενώ η Αστυνομία ερευνά πως προκλήθηκε το ατύχημα και αν ο ίδιος κρατούσε την κροτίδα ή κάποιος την πέταξε προς το μέρος του.

Στην Πάφο της Κύπρου, την ώρα της Ανάστασης ένας 18χρονος, άναψε εργοστασιακή κροτίδα, η οποία εξερράγη στο χέρι του.

Ο 18χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη ακρωτηριασμό τεσσάρων δακτύλων και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Στη Σύμη, ένας νεαρός που φωτογράφιζε με το κινητό του το έθιμο την ώρα της Ανάστασης τραυματίστηκε σοβαρά, όταν μια πέτρα από τον τοίχο της Εκκλησίας έφυγε από τη θέση της αφού δέχτηκε βροχή βεγγαλικών και έπεσε πάνω του. Η βαριά πέτρα τον χτύπησε στο κεφάλι. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στην Ερέτρια ένας άνδρας έχασε και τα δύο του χέρια, καθώς εξερράγη μια κροτίδα πριν προλάβει να την πετάξει. Τραυματίστηκε επίσης στο στήθος και στα πόδια. Νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό.

Κι ένα ακόμη επικίνδυνο περιστατικό, που δεν έχει ξανασυμβεί, παραλίγο να βυθίσει στο πένθος μια οικογένεια από την Κρήτη. Την ώρα που ετοίμαζε τα κάρβουνα για τον οβελία, το μεσημέρι της Κυριακής, ο 38χρονος πατέρας γλύστρησε και έπεσε στη «θράκα» που είχε δημιουργηθεί. Ευτυχώς οι συγγενείς που βρίσκονταν εκεί κατάφεραν να τον απομακρύνουν άμεσα και ο άτυχος άνδρας «τη γλύτωσε» με ελαφριά εγκαύματα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook