Στην έναρξη της τουριστικής περιόδου για το 2011, εκπρόσωποι αρχών και φορέων βρέθηκαν στη Χερσόνησο (Δευτέρα 11 Απριλίου 2011) έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη προκειμένου να συζητήσουν για πρωτοβουλίες και μέτρα με σκοπό τη διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος και την καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης.

Τέθηκαν στη συζήτηση : η ορθή λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικών επιχειρήσεων, των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, η ηχορύπανση, η άγρα πελατών, η ορθή λειτουργία των υπηρεσιών που παρέχονται στις πλάζ, ο τρόπος λειτουργίας των τουριστικών πρακτόρων, προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, η παραβατικότητα και πολλά άλλα.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου τόνισε την αναγκαιότητα δέσμευσης του κάθε φορέα, του κάθε επιχειρηματία σε στόχους κοινούς που μπορούν να κάνουν το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χερσονήσου ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ενώ ενημέρωσε για τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής στα θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας, στα θέματα προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος, στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και στα μέτρα προετοιμασίας για αντιμετώπιση προβλημάτων στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. ‘’Στόχος είναι να καταστήσουμε τον τόπο μας ιδανικό τουριστικό προορισμό, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι τουρίστες επισκέπτες θα τον απολαμβάνουν με σεβασμό και ασφάλεια’’

Στη συζήτηση συμμετείχαν:ο Προϊστάμενος της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Νίκος Μαρκάκης, ο Αστ. Δντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Κοντοδιάκος, η Πρόξενος της Μ. Βρετανίας κα Κλαίρη Φραγκάκη, οι Διοικητές των αστυνομικών Τμημάτων Περιφέρειας και Χερσονήσου, ο Διοικητής Λ. Τμήματος Χερσονήσου, ο Προϊστάμενος του τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωποι των : ΕΟΤ Κρήτης, Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου, Ένωση διαμερισμάτων «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων, συλλόγων για την ενοικίαση τροχοφόρων και του συλλόγου ΤΑΧΙ, συλλόγων κέντρων διασκέδασης, εστιατόρων ως και συλλόγων ενεργών πολιτών επεσήμαναν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ευαίσθητου τουριστικού συστήματος της περιοχής Μάλια – Χερσόνησος – Γούβες που συγκεντρώνει την προτίμηση χιλιάδων τουριστών επισκεπτών κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook