Τα πρώτα σημάδια, ενδείξεις για την πιθανή μελλοντική εμφάνιση διαφόρων νόσων, όπως αυτής του Αλτσχάιμερ, του διαβήτη ή των αρθριτικών μπορούν να φανερωθούν, αν κάποιος είναι λίγο πιο … παρατηρητικός και γίνει λίγο πιο νοιασμένος με το σώμα του.

Οπως αναφέρει το Newsbomb, επιστήμονες επισημαίνουν πως κάποιες φυσικές ιδιορρυθμίες μπορεί να αποτελούν τα πρώτα σημάδια για τη μελλοντική εμφάνιση ορισμένων νοσημάτων.

Ποια είναι αυτά;

Μήκος των δακτύλων

Οι γυναίκες των οποίων ο δείκτης είναι μικρότερος του παράμεσου είναι δυο φορές πιο επιρρεπείς σε οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα, σύμφωνα με μελέτη του 2008 στο περιοδικό «Arthritis & Rheumatism».

Για να εμποδίσετε την εμφάνιση της νόσου θα πρέπει να ενισχύσετε τους μύες που περιβάλλουν τα γόνατά σας. Ενώ κάθεστε , ισιώστε (σε πλήρη έκταση) κάθε πόδι παράλληλο με το πάτωμα 10 φορές και για πέντε έως 10 δευτερόλεπτα.

Yψος

Οι πολύ υψηλές γυναίκες είναι πιθανό να έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής από τις υπόλοιπες -και πιο κοντές από αυτές, καθώς όπως αναφέρει μια μελέτη του «ProceedingsoftheNationalAcademyofSciences», είναι πιθανό οι γυναίκες αυτές να μη διαθέτουν μια γονιδιακή μετάλλαξη που βοηθά τους ανθρώπους να «πατήσουν» τα 100!

Κάποιος που θέλει να γραφτεί το όνομά του σε όλα εκείνα τα βιβλία με τους αιωνόβιους, είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να περιορίσει στο ελάχιστο ή ακόμη και να βγάλει εντελώς από τη ζωή του όλες τις «κακές» συνήθειες, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και την υπερβολική κατανάλωσης κρέατος.

3. Μήκος ποδιών

Τα κοντά και χοντρά πόδια των γυναικών έχουν συνδεθεί με τα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ενζύμων, τα οποία υποδεικνύουν την ύπαρξη ηπατικής νόσου.

Για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης της υπατικής νόσου θα πρέπει όλοι να αποφεύγουμε την έκθεση σε τοξίνες, ενώ θα πρέπει να φοράμε γάντια και μάσκες όταν καθαρίζουμε ή δουλεύουμε με σκληρές χημικές ουσίες. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Αίσθηση της όσφρησης

Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με μειωμένη όσφρηση είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν νόσο του Πάρκινσον μέσα σε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με μελέτη του 2008 στο επιστημονικό περιοδικό «AnnalsofNeurology».

Οπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες μια από τις πρώτες περιοχές που επηρεάζει η νόσος του Πάρκινσον είναι αυτή που ελέγχει την οσφρητική λειτουργία. Μάλιστα μπορεί να περάσουν επτά με 10 χρόνια μέχρι να προκύψουν και άλλα συμπτώματα που θα επιτρέψουν στους γιατρούς να διαγνώσουν τη νόσο.

Μια πολύ καλή ασπίδα ενάντια στο Πάρκινσον είναι το συμπλήρωμα ιχθυελαίου, καθώς τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να ενισχύσουν την αντίσταση του εγκεφάλου ενάντια σε μια ουσία που ευθύνεται για την εμφάνιση του Πάρκινσον.

Μήκος βραχίονα

Σύμφωνα με μελέτη του 2008 οι γυναίκες με μικρό άνοιγμα βραχίονα έχουν 1 1/2 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ από εκείνες οι οποίες είχαν μεγαλύτερο άνοιγμα βραχίονα.

Διατροφικές ή ορμονικές ελλείψεις κατά τη διάρκεια των κρίσιμων ετών της σωματικής ανάπτυξης ενός ατόμου μπορεί να ευθύνονται για τη σχετικά μειωμένη ανάπτυξη των άκρων.

Μια καλή ασπίδα προστασίας ενάντια στο Αλτσχάιμερ είναι τα… χόμπι, καθώς όπως προκύπτει από μελέτη κέντρου που ασχολείται με τη συγκεκριμένη νόσο, ότι οι ενήλικες που πέρασαν τον περισσότερο χρόνο τους με την ενασχόληση και την άσκηση δραστηριοτήτων αναψυχής είχαν περισσότερες από 2,5 φορές λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ από εκείνους που ξόδευαν λιγότερο χρόνο στο να «τσιγκλίζουν» τον εγκέφαλο τους.

Μέγεθος σουτιέν

Το υπερβολικά μεγάλο στήθος και συγκεκριμένα γυναίκες που από την ηλικία των 20 είχαν μέγεθος στήθους D -ή ακόμη μεγαλύτερο- είχαν 1,5 φορά περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 από εκείνες που φορούσαν ένα Α ή μικρότερο.

Αυτό, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ,μπορεί να οφείλεται στο ότι ο λιπώδης ιστός στο στήθος μιας γυναίκας το καθιστά ορμονικά ευαίσθητο και επηρεάζει την αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.

Η γυμναστική προλαμβάνει τον διαβήτη λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι συμβουλεύουν όλους μας να ασκηθούμε καθώς η άσκηση βοηθά στον καλύτερο μεταβολισμό της ζάχαρης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook