Λούνα Παρκ φαντάσματα, βυθισμένα αγάλματα και στοιχειωμένες πόλεις βρίσκονται ξεχασμένα σε αρκετά μέρη της Γης περιμένοντας έναν τολμηρό επισκέπτη να τα εξερευνήσει, ενώ πολλές φορές η εγκατάλειψη τους δίνει μία ξεχωριστή γοητεία.

Μπορεί κάποτε να ήταν κέντρα παραγωγής, χώροι διασκέδασης ή και μεγάλα μνημεία, ωστόσο σήμερα είναι απλώς ερείπια, τα οποία ωστόσο καταφέρνουν στο πέρασμα του χρόνου να παραμένουν εντυπωσιακά και επιβλητικά.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν τα πιο γοητευτικά εγκαταλελειμμένα μέρη της Γης.

Λουνα Παρκ Nana Dreamland - Ιαπωνία
Εκλεισε και εγκαταλείφθηκε το 2006, ωστόσο δε το κατεδάφισε κανείς.

Η εγκαταλελειμμένη πόλη Κράκο - Ιταλία
Μεσαιωνική πόλη που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από συνεχείς σεισμούς

Ο βουδιστικός ναός Τα Προμ - Καμπότζη
Βρίσκεται στο Ανγκόρ και οι πυκνές ρίζες έχουν καλύψει τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του ναου, δίνοντας στην πόλη το όνομα της «πρωτεύουσας των δέντρων»

Ξενοδοχείο Ντελ Σάλτο - Κολομβία
Γνωστό και ως Salto del Tequendama, βρισκεται 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μπογκοτά, πρωτεύουσας της Κολομβίας και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Ανοιξε πρώτη φορά το 1928, ωστόσο σιγά σιγά λόγω χαμηλής προσέλευσης αναγκάστηκε να κλείσει στις αρχές του '90 και είναι εγκαταλελειμμένο από τότε.

Φρούρια Μάουνσελ - Αγγλία
Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τον Γκάι Μάουνσελ (απ' όπου πήραν και το όνομά τους) στο Αγγλικό κανάλι του Τάμεση και είναι ουσιαστικά 7 κατασκευές σαν δεξαμενές που σχηματίζουν κύκλο και συνδέονται μεταξύ τους με διαδρόμους, καθώς και με μία κεντρική δεξαμενή στη μέση του κύκλου.

Κατασκευάστηκαν για  να διευκολύνουν το Αγγλικό πολεμικό ναυτικό κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ γύρω στο 1960 χρησιμοποιήθηκαν για λίγο ως πειρατικοί ραδιοσταθμοί.

Λουνα Παρκ Six Flags - Νέα Ορλεανη
Το συγκεκριμένο ψυχαγωγικό πάρκο εγκαταλείφθηκε μετά τον τυφώνα Κατρίνα και ότι έχει απομείνει από αυτό αποτελεί ένα ανατριχιαστικό αξιοθέατο.

Λουνα Παρκ Wonderland - Πεκίνο
Βρίσκεται 32 χιλιόμετρα έξω από το Πεκίνο και η λειτουργία του σταμάτησε το 1998 για οικονομικούς λόγους. Εγινε μία προσπάθεια να ξαναλειτουργήσει το 2008, ωστόσο δεν απέδωσε.

Πόλη Pripyat - Ουκρανία
Βρίσκεται τρομακτικά κοντά στο Τσέρνομπιλ και εγκαταλείφθηκε το 1986 για ευνόητους λόγους

Ο Μύλος του Σορέντο - Ιταλία
Ο βυθισμένος μύλος στην περιοχή Σορέντο της γειτονικής Ιταλίας εγκαταλείφθηκε το 1866 και από τότε αποτελεί αξιοθέατο για ριψοκίνδυνους τουρίστες.


iefimerida.gr