Ο προγραμματισμός των έργων που αφορούν στα λιμάνια του νησιού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια υπό τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί οι διοικήσεις των οργανισμών λιμένων του νησιού, οι δήμαρχοι των περιοχών όπου υπάρχουν λιμάνια, καθώς επίσης και η Διαχειριστική Αρχή.

Όπως δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση για την κατασκευή υποδομών προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ στα λιμάνια της Κρήτης.

«Αυτό που είδαμε είναι ότι δυστυχώς και σε αυτόν τον τομέα δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες. Είναι ένα πρόβλημα που από την πρώτη ημέρα το αναφέρω. Μόνο με ώριμες μελέτες θα μπορέσουμε να εντάξουμε έργα στα λιμάνια μας, και να γίνει απορρόφηση κονδυλίων τα οποία υπάρχουν στο περιφερειακό πρόγραμμα.

Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πρόσθετες υποδομές που πρέπει να γίνουν στα λιμάνια του νησιού μας με στόχο μεταξύ άλλων την ανάπτυξη της κρουαζιέρας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Στη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση συνεργασία με τους Οργανισμούς Λιμένων και τους εμπλεκόμενους δήμους, προκειμένου να αποφασιστούν τα έργα που πρέπει να ενταχθούν προς χρηματοδότηση.

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook