Η ιταλική κεντροδεξιά υπερασπίστηκε τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση από το εφετείο του Μιλάνου για απάτη στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ.

«Συνεχίζεται ο δικαστικός κατατρεγμός σε βάρος του προέδρου -σ.σ. του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL)- Μπερλουσκόνι, ενός πολιτικού ηγέτη που χαίρει τις υποστήριξης δέκα εκατομμυρίων Ιταλών», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του PdL στη Γερουσία, Ρενάτο Σκιφάνι.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της κεντροδεξιάς στην βουλή Ρενάτο Μπρουνέτα υποστήριξε ότι «πρόκειται για μανία που προκαλεί αποστροφή. Είναι μια πολιτική απόφαση, ή μάλλον αντιπολιτική, διότι με τον τρόπο αυτό ευνοούνται τα σχέδια που οδηγούν στην αποσύνθεση της χώρας».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, εκτίμησε ότι «οποιοδήποτε άλλο εφετείο δεν θα είχε εκδώσει καταδικαστική απόφαση… Η συγκεκριμένη ετυμηγορία στερείται κάθε λογικής».

Ο Γκεντίνι εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη από τον Άρειο Πάγο της Ρώμης (σ.σ. το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας) και ότι αυτός θα αποφανθεί ότι η δίκη δεν έπρεπε να έχει συνεχιστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων θεσμικού χαρακτήρα του πελάτη μου».

Αναλυτές τονίζουν ότι μετά την απόφαση αυτή μένει να φανεί αν και κατά πόσον η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης θα δημιουργήσει προβλήματα στην νεοσυσταθείσα κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook