Τρεις δράστες φέρονται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις 29 Μαΐου την ημέρα της 560ης επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ενώ αναζητούνται άλλα δυο. Μάλιστα η εισαγγελία της Αγκυρας ξεκίνησε προανάκριση για την υπόθεση.

Την υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται η εισαγγελία της Καισαρείας όταν έλαβε μια επιστολή που κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού πατριάρχη.

Στην επιστολή, αναφέρονταν πως η δολοφονία του Πατριάρχη θα γίνονταν στις 29 Μαΐου και πως ήδη μια ομάδα των επίδοξων δολοφόνων είχε ξεκινήσει τις εργασίες στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα συνελήφθη ο Σερντάρ Α. ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως «πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί δίπλα στους συγγενείς του. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ούτε γνωρίζω που μένει.

Τον έχω δει μόνο στην τηλεόραση και δεν έχω κανένα σχέδιο για τη δολοφονία του». Η αστυνομία αναζητεί άλλα δυο άτομα

Τη δολοφονία του Πατριάρχη ομολόγησε ότι σχεδίαζε συλληφθείς στην Τουρκία το 2009

Υπενθυμίζεται ότι και το 2009 είχε συλληφθεί ένα άτομο το οποίο ομολόγησε ότι θα σκότωνε τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Εάν δεν συλλαμβανόμουν, θα σκότωνα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο» είχε δηλώσει στην πρώτη του κατάθεση ο συλληφθείς ο οποίος ήταν μέλος σπείρας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη.

Τότε η τουρκική αστυνομία ειχε πραγματοποίησει έφοδο σε σπίτι στην περιοχή Ουμράνιγιε της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης, όπου συνέλαβε 16 άτομα.

Το μέλος της σπείρας με αρχικά ονόματος Μ.Γ είπε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα από το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, ότι εάν δεν είχε συλληφθεί θα σκότωνε τον Οικουμενικό Πατριάρχη επειδή όπως είπε «είναι εχθρικός προς τους μουσουλμάνους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook