Οι εργασίες για τη Διαμόρφωση της Πλατείας Ατσαλένιου θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 13 Μαΐου. Η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπεγράφη πριν από περίπου τρεις εβδομάδες από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη. 

Οι εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας Ατσαλένιου θα πραγματοποιηθούν σε έκταση 2.441,26 τ.μ και χρηματοδοτείται με 217.225,50 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013». Η διαμόρφωση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει :

1) Καθαίρεση κάθε υφιστάμενης κατασκευής στο χώρο της πλατείας,

2) Κατασκευή νέων επιστρώσεων σε όλη την επιφάνεια της πλατείας

3) Μετατροπή της οδού Πατριάρχου Φωτίου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και νέα διαμόρφωση αυτής με νέες επιστρώσεις και πράσινο

4) Δημιουργία μικρής παιδικής χαράς

5) Εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, εμπόδια στάθμευσης κλπ)

6) Εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού

7) Νέες φυτεύσεις και εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού δικτύου

8) Λειτουργική και οπτική σύνδεση της πλατείας με τον ιστό της πόλης

9) Εύκολη προσπέλασή του από όλες τις ομάδες επισκεπτών (παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι, κλπ)

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ

Η 4η Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν την Κυριακή, 12 Μαΐου, μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία του Ατσαλένιου ενόψει της έναρξης των εργασιών για τη διαμόρφωσή της. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30 και σύμφωνα με την πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Δωροθέα Βρούχου αποτελεί ένα μικρό εορτασμό καλωσορίσματος για την αλλαγή της περιοχής.
 
Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν τα μουσικά συγκροτήματα Κυριάκου Καλλέργη, Μιχάλη Αλεφαντινού και Γιώργου Γλυκοκόκκαλου. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν τα χορευτικά συγκροτήματα Νέα Γενιά Βρακοφόρων του Στέλιου Παπαδάκη και το συγκρότημα των Γιώργου και Ζαχαρία Σαρρή.