Αργά το βράδυ της Κυριακής (10-04-2011) έγινε λήψη οργάνων, στο νοσοκομείο Λαμίας, από 57χρονο εγκεφαλικά νεκρό. Ομάδα γιατρών από τον Ευαγγελισμό ήρθε στη Λαμία για την λήψη των νεφρών του θανόντα με σκοπό να τους μεταμοσχεύσει σε δύο άλλους συνανθρώπους μας.

Για την χθεσινοβραδινή γέφυρα ζωής μίλησε στο lamiareport.gr, ο Συντονιστής Μεταμοσχεύσεων Στερεάς Ελλάδας, Επιμελητής Α ΜΕΘ – ΓΝ Λαμίας, Γιώργος Κυριαζόπουλος:

\’\’Κατά την παραμονή του Δότη στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας έγιναν όπως πάντα, από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, υπεράνθρωπες σωστικές προσπάθειες, παρά τον εξαρχής διαφαινόμενο εγκεφαλικό θάνατο.
Μετά την τεκμηρίωση του εγκεφαλικού θανάτου, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία και ιατρική δεοντολογία, οι προσπάθειες συνεχίσθηκαν αμείωτες, εστιασμένες πλέον στην καλή ομοιόσταση και λειτουργία των οργάνων χωρίς την ύπαρξη εγκεφάλου, με το προσδόκιμο της συναίνεσης της οικογενείας για δωρεά, όπερ και εγένετο.

Η σύζυγος, τα τέκνα και ο αδελφός του θανόντα, μετά την ενημέρωση και την πρόταση που τους έγινε από τους γιατρούς της ΜΕΘ, είχαν τον αλτρουισμό και το περίσσευμα ψυχής, εν μέσω της τραγικής τους απώλειας, να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων του ανθρώπου τους, για την σωτηρία άλλων συνανθρώπων μας.

Έτσι 2 τουλάχιστον άλλοι συνάνθρωποί μας θα κάνουν πρόωρα Πάσχα και τόσο αυτοί, όσο και οι οικογένειές τους, θα τους ευγνωμονούν, έστω κι αν δεν ξέρουν ποιοι είναι.

Όσον αφορά στην οικογένεια του Δότη, εύχομαι να αντλήσει παρηγοριά, μέσα στο πένθος της, από τη γνώση ότι, κάποια «κομμάτια» του αγαπημένου τους όχι μόνο θα εξακολουθούν να ζουν, αλλά και θα χαρίζουν ζωή και ευτυχία σε δύο άλλους συνανθρώπους μας (και στους αγαπημένους αυτών).\’\’

newsit.gr