Η Ελλάδα θα ανοίξει το μεταφορικό, τουριστικό, τηλεπικοινωνιακό και τραπεζικό τομέα της σε Κινέζους επενδυτές, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης σε συνέντευξή του σε κινεζική εφημερίδα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Πεκίνο.

«Η αγορά από την Κίνα ελληνικών ομολόγων θα βοηθήσει την οικονομία μας να ξεπεράσει την κρίση και να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη της διεθνούς αγοράς», τόνισε ο κ. Παμπούκης, μιλώντας στην εφημερίδα China's 21st Century Business Herald.

«Αυτό», πρόσθεσε, «θα βοηθήσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης. Μία σταθερή Ευρωζώνη θα βοηθήσει επίσης τη σταθερότητα της κινεζικής οικονομίας».

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Παμπούκης θα έχει σήμερα σημαντικές συναντήσεις στο Πεκίνο. Αναφέρει, επίσης, ότι η Κίνα έχει επενδύσει το ένα τέταρτο των συναλλαγματικών αποθεμάτων της ύψους 2,85 δισ. δολαρίων στο ευρώ

Ο Πρωθυπουργός της Κίνας κ. Γουέν Ζιαμπάο είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο ότι η κυβέρνησή του είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα και είναι έτοιμη να αγοράσει και νέα ομόλογα, όταν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές.

naftemporiki.gr