Η κατάκτηση του διαστήματος παραμένει «προτεραιότητα» για τη Ρωσία, 50 χρόνια μετά την πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου που πήγε στο διάστημα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ μιλώντας στο πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

«Φτάσαμε πρώτοι στο διάστημα, είχαμε πολλές επιτυχίες και δεν θέλουμε να χάσουμε αυτές τις προόδους», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο πλήρωμα του ISS από το Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Πτήσεων κοντά στη Μόσχα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση.

«Η ανθρωπότητα έχει επενδύσει και θα συνεχίσει να επενδύει στον διαστημικό τομέα. Θα ήθελα να πω, στο όνομα της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, ότι φυσικά και θα το κάνουμε, διότι το διάστημα είναι για εμάς προτεραιότητα», πρόσθεσε.

Σε ομιλία του σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Ρωσία γιορτάζει τα 50 χρόνια από την πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν ο Μεντβέντεφ δήλωσε «περήφανος που ανήκει σε μία χώρα που έκανε αυτό το πρώτο βήμα», την οποία χαρακτήρισε «μία τεράστια επιτυχία του σοβιετικού διαστημικού τομέα».

Ο Μεντβέντεφ αναμένεται επίσης να εκφωνήσει ομιλία σε μία τελετή που θα γίνει στο Κρεμλίνο στην οποία θα παρασημοφορήσει κοσμοναύτες και βετεράνους του διαστήματος.

Το βράδυ μία ομοβροντία 50 πυροτεχνημάτων θα φωτίσει τον ουρανό της Μόσχας σηματοδοτώντας τα 50 χρόνια από την ιστορική πτήση του Γκαγκάριν, που παραμένει για τους Ρώσους «η πιο γοητευτική προσωπικότητα του 20ού αιώνα», σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook