Το ΠΑΜΕ μέσα από ανακοίνωση καλεί σε συμμετοχή όλων, στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στα Λιοντάρια.

\”Είναι ώρες ευθύνης, βιώνουμε ραγδαίες εξελίξεις που χρειάζονται άμεση απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, την πολιτική επιστράτευση.

Η κήρυξη επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς αποτελεί εφαρμογή του δόγματος \”νόμος και τάξη\”, συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που ουσιαστικά ποινικοποιεί και την σκέψη ακόμα για απεργία, είναι άκρως επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα και πρέπει να την ακυρώσουμε στην πράξη, να σταματήσουμε την κυβέρνηση.

Αφορά όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλοι οι κλάδοι μαζί -εδώ βρίσκεται η δύναμη και η προοπτική μας- να αντιδράσουμε στη τρομοκρατία κυβέρνησης και πλουτοκρατίας.

Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Είναι πρόκληση αυτή η κυβέρνηση, να καμώνεται ότι νοιάζεται για το \”πρώτα ο μαθητής\” που πρέπει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις! Η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της όλο το οργανωμένο κίνημα, μαζί και τις λαϊκές οικογένειες.

Σήμερα απεργούμε για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης. Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την επιστράτευση, την τρομοκρατία, το δόγμα νόμος και τάξη δεν θα περάσει.

Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ πρότειναν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τρίτη 14/5 – που υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις πλην της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ).

Για δε την Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ να υιοθετήσει το αίτημα των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και στο βαθμό που οι αποφάσεις των ΓΣ των κατά τόπους ΕΛΜΕ είναι σε αυτή την κατεύθυνση, να κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ απεργία για εκείνη την μέρα.

Η δεύτερη αυτή πρόταση καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία η οποία αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για την Πέμπτη 15/5, αποκλιμακώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα.

Μόνο ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.

Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Όλοι και όλες στην απεργία, ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΗ, 10.00πμ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook