Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Κρήτη από την είδηση ότι ένα 12χρονο αγόρι βρέθηκε μαχαιρωμένο  σε πάρκιγνκ ξενοδοχείου στη Χερσόνησο Ηρακλείου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το παιδί είναι ρωσικής καταγωγής και βρισκόταν με την οικογένεια του στην Κρήτη για διακοπές.

Οι γονείς του ανήλικου παιδιού είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του όμως κανείς δεν περίμενε την τροπή που θα έπαιρνε η υπόθεση.

Ο 12χρονος εντοπίστηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου με 20 μαχαιριές στο θώρακα, την πλάτη και το αριστερό χέρι.

\"\"
Το σημείο που βρέθηκε κατακρεουργημένο το παιδί

Αμέσως διακομίσθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης προσγειώθηκε C-130 το οποίο μετέφερε (Δείτε Εδώ) το άτυχο παιδί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

\"\"
Tο ασθενοφόρο μπαίνει στην 126 Σ.Μ. απ όπου θα πετάξει το C-130

Πριν γίνει η μεταφορά του, ο μικρός εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή (Δείτε Εδώ), προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες του άγριου μαχαιρώματος.

\"\"
Η μητέρα του 11χρονου δίπλα στο ασθενοφόρο

Ο 12χρονος έχει σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση του.

Το χρονικό των ερευνών

Οι αστυνομικές αρχές από τα ξημερώματα βρέθηκαν επί ποδός για την εξιχνίαση της πρωτοφανούς αυτής επίθεσης.

Από την πρώτη στιγμή συνελήφθη ένας 20χρονος Ολλανδός, ο οποίος εργαζόταν στο ξενοδοχείο ως ανιματέρ.

Αιτία του κακού ήταν ένα κινητό τηλέφωνο και ένας φορητός υπολογιστής. Συγκεκριμένα, ο 12χρονος έχασε το λάπτοπ και το κινητό του και βγήκε να το ψάξει, κάπου εκεί οι γονείς του έχασαν τα ίχνη του για να βρεθεί τελικά τα ξημερώματα μαχαιρωμένος σε υπαίθριο χώρο της ξενοδοχειακής μονάδας.

Ο νεαρός Ολλανδός ανιματέρ, μετά από πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε πως εκείνος μαχαίρωσε τον μικρό και μάλιστα υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που είχε κρύψει το μαχαίρι, το οποίο νωρίτερα είχε πλύνει. 

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη, σήμερα (15.05.2013) το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ανισσαρά του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.). Ηρακλείου, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ολλανδίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 12χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρωσίας.

Ειδικότερα, χθες (14.05.2013) το βράδυ, 37χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας, ενημέρωσε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου για την εξαφάνιση του 12χρονου γιού της, από χώρο ξενοδοχείου, στο οποίο διέμεναν, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Άμεσα αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, μετέβησαν στο σημείο για αναζητήσεις και περίπου στις 02.00 ώρα σήμερα εντόπισαν τον ανήλικο, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων του ξενοδοχείου. Ο ανήλικος έφερε πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, από αιχμηρό αντικείμενο και διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο.

Προηγουμένως κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων είχε εντοπιστεί επίσης ένας 20χρονος υπήκοος Ολλανδίας, ο οποίος έφερε ένα φορητό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση τους .

Ο 20χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως διασκεδαστής (ανιματέρ) στο ίδιο ξενοδοχείο, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου και από την προανάκριση που διενεργήθηκε, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι είχε αφαιρέσει, το προηγούμενο βράδυ από το χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου, τον φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο, που ανήκαν στον 12χρονο.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook