Μετά και τις πολύ επιτυχημένες δράσεις, 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας & Εθελοντική Δεντροφύτευση στον Προμαχώνα Βηθλεέμ, στα πλαίσια της Υποψηφιότητας του Δήμου Ηρακλείου για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, διοργανώνονται δυο ακόμη εκδηλώσεις ενημέρωσης και στήριξης της προσπάθειας.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
Νυχτερινή ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ με συμμετοχή των Ενεργών Ομάδων Ποδηλατιστών της πόλης Critical Mass & Freevox.
Σημείο Εκκίνησης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 19.30 το απόγευμα με τερματισμό κατά τις 21.00 στη Λότζια . Εκεί θα πραγματοποιηθεί ένα street party με πολύ μουσική από το Μουσικό Κανάλι 105,1 και άλλες εκπλήξεις.
Πάρτε ένα ποδήλατο και ελάτε!
Και όσοι δεν είστε fan του είδους, σας περιμένουμε κατευθείαν στη Λότζια.
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
«Μια γλυκιά σκέψη για την πόλη μου…»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, από τις 15.30 έως 19.00, στον πεζόδρομο, από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου έως τη Λότζια, κατά μήκος του οποίου θα υπάρχουν γκρουπ από Προσκόπους και Οδηγούς, οι οποίοι θα κερνάνε τους περαστικούς ένα γλυκό, με “αντάλλαγμα” να γράψουν στο Πανό που θα υπάρχει αναρτημένο στο κάθε χώρο, μια γλυκιά σκέψη για την πόλη τους, το Ηράκλειο. Οι ευχές και οι σκέψεις αυτές των συμπολιτών μας στην συνέχεια θα συμπεριληφθούν στο φάκελο υποψηφιότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν πολλά διαδραστικά παιχνίδια από τους Προσκόπους και τους Οδηγούς, με τους διερχόμενους συμπολίτες μας, ενώ σύγχρονα χορευτικά σχήματα θα ανθίσουν με την παρουσία τους, την εκδήλωση. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ομαδική φωτογράφιση. Τη μουσική κάλυψη της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Λάμψη FM 92.9