Η πρόσφατη δήλωση της Georgia May Jagger, που ευχαρίστησε την μάνα της που δεν την υποχρέωσε να βάλει σιδεράκια καθώς -το κενό- βοήθησε την καριέρα της, μας έδωσε την αφορμή να ασχοληθούμε με ένα γυναικείο χαρακτηριστικό που ήδη από τον Μεσαίωνα θεωρείται δείγμα ακόρεστης σεξουαλικής όρεξης.

Προφανώς και δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να τεκμηριώνει το γιατί οι γυναίκες με κενό στα δόντια θεωρούνται sex freaks. Αλλά ποιοι είμαστε εμείς να τα βάζουμε με την ένδοξη λαϊκή σοφία;

Καθώς επίσης με τον συγγραφέα των Canterbury Tales που εκθείασε την \’έκφυλη σύζυγο με το κενό στα δόντια από το Bath\’. Ή εκείνες τις φυλές στην Γκάνα, την Ναμίμπια και την Νιγηρία που το θεωρούν δείγμα ομορφιάς και γονιμότητας.

Η μικρή Ολλανδέζα που έφερε τα πάνω κάτω

Το 29χρονο αγρίμι που κάνει τον Terry Richardson να μοιάζει ξενέρωτο είναι υπεύθυνο για τον κατακλυσμό από editorial με gap teeth μοντέλα που είναι τόσο στην μόδα τα τελευταία χρόνια.

Γιατί η Lara Stone ήταν που επέβαλλε με το έτσι θέλω την συγκεκριμένη ατέλεια ως το πιο hot αξεσουάρ ενός επίδοξου μοντέλου. Σε τέτοιο σημείο ώστε η πιο δημοφιλής πρακτική ανάμεσα στα μοντέλα -σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι- είναι να βάζουν σιδεράκια προκειμένου να μεγαλώσουν το κενό ανάμεσα στα μπροστινά τους δόντια.

\"\"

Κάπως έτσι η Lara, με το ροκ attitude και το υπέροχο γαλακτερό στήθος, πήρε εκδίκηση από όλους τους συμμαθητές της που την έλεγαν άσχημη.

Οι διεκδικήτριες του θρόνου

\’Θύμα\’ της ομορφιάς του gap έπεσε προφανώς και ο Σταύρος Νιάρχος, η 27χρονη μόνιμη σύντροφος του οποίου, η Αυστραλή μοντέλα Jessica Hart, θεωρείται επίσης πρωτεργάτης του ‘κινήματος’.

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν πως ‘ιδρυτική διακήρυξη’ του παραμένει η φωτογράφησή της για το Sports Illustrated Swimsuit Edition το 2009. Ένα έντυπο που δεν φημίζεται ακριβώς για την απέχθεια του για το photoshop.

\"\"

Αν και πιο προβεβλημένη εκπρόσωπος του ρεύματος είναι -προφανώς και λόγω του επωνύμου της- η 21χρονη Georgia May Jagger.

Μοντέλο της χρονιάς για το 2009, πρόσωπο των Hudson Jeans και με ένα κενό να, με το συμπάθιο.

\"\"

Η Brigitte το λάνσαρε πρώτη

Θα ήταν σχεδόν ιεροσυλία να μιλήσουμε για κενό ανάμεσα στα δόντια χωρίς να ανάψουμε ένα κεράκι στην Brigitte Bardot. Εκείνη ήταν που το ‘λάνσαρε’ πρώτη. Δεκαετίες πριν έρθει ξανά στην μόδα.

\"\"

Αν και η αλήθεια είναι ότι, την εποχή που προκαλούσε εγκεφαλικά κυκλοφορώντας στις Κάννες, κανείς δεν την κοιτούσε στο στόμα.

Ενώ περίπου συνομήλικες της και εξίσου χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν η -μούσα του Serge Gainsbourg- Jane Birkin και η Lauren Hutton.

\"\"

Μάλιστα η τελευταία, που έκανε θρυλική καριέρα μοντέλου (26 εξώφυλλα στην Vogue) πριν γίνει ηθοποιός, αναγκάστηκε -για να μην χάνει δουλειές- να βάζει κερί νεκροθάφτη (σ.σ. το χρησιμοποιούν για να καλύψουν τρύπες στο σώμα) στα δόντια της για να μην φαίνεται το κενό. Καθώς και να βάλει θήκη.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η θήκη έβγαινε κάθε φορά που γελούσε. Ενώ είχε βαρεθεί να την καταπίνει. Οπότε απλά σταμάτησε να την φοράει και αγκάλιασε την ατέλειά της.

\"\"

Η Γαλλίδα που αψήφησε τα σημάδια των καιρών

’Γιατί να φτιάξω τα δόντια μου; Γεννήθηκα με αυτά. Και είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Μπορώ να φτύνω νερό μέσα από το κενό’. Αυτό δήλωσε η Vanessa Paradis. Η μοναδική που θυμάμαι στα πλαστικά 90s να έχει τολμήσει να μην τρέξει να φτιάξει τα δόντια της.

Κάτι που δεν της βγήκε σε κακό, αφού και τον Depp καπάρωσε όλα αυτά τα χρόνια και το κενό την έκανε να μοιάζει ακόμη πιο αγγελική.

\"\"

Ενώ, αφού μιλάμε για τα 90s, οφείλουμε να κάνουμε και μια αναφορά στην περίπτωση της Laura San Giacomo, γνωστής από το Sex, Lies and Videotape που το είχε το κενό της. Αλλά μάλλον ντρεπόταν για αυτό αφού δεν την πολυθυμάμαι να είναι και πολύ πρόθυμη να χαμογελάσει.

\"\"

Η βασίλισσα που αρνήθηκε το DNA της

Το κενό ανάμεσα στα δόντια είναι ένα από τα πιο γοητευτικά χαρακτηριστικά που κληροδότησε η Madonna στην Λούρδη. Κάτι που φαίνεται στις φωτογραφίες που εκείνη είναι ακόμη πιτσιρίκι.

\"\"

Αλλά μάλλον η 54χρονη dominatrix της ποπ δεν το είδε έτσι. Ο ορθοδοντικός έβαλε το χεράκι του και η Λούρδη δεν έχει πια κενό. Κρίμα.

Το νέο αίμα

\’Δεν με ενοχλούν τα δόντια μου. Θα τα άλλαζα μόνο αν αυτό μου επέτρεπε να είμαι υποψήφια για μεγαλύτερη γκάμα ρόλων\’. Αυτό δήλωσε η Anna Paquin του True Blood που γενικά δεν μασάει από τις πιέσεις του Χόλιγουντ.

\"\"

Και πολύ καλά κάνει καθώς τα δόντια της, όπως δήλωσε και η Kristen Dunst για τα δικά της, είναι που της δίνουν χαρακτήρα. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από τον χαρακτήρα.

Αν και όχι απαραίτητα. Γιατί και η Jorja Fox του CSI Las Vegas έχει κενό, αλλά αυτό δεν την κάνει διόλου σέξι.

\"\"

Τι συμβαίνει στο Ελλάντα

Δυστυχώς στην πατρίδα μας οι ορθοδοντικοί μάλλον έχουν δουλέψει φουλ. Κάτι που σημαίνει ότι, όσο και αν στύψαμε το μυαλό μας (σ.σ. ζήτησα ταπεινά την βοήθεια των co-experts επί γυναικείας ανατομίας, Χατζηιωάννου και Αναστασιάδη), δεν μπορέσαμε παρά να βρούμε ελάχιστα,  πολύ συγκεκριμένα και σχετικά αναμενόμενα παραδείγματα.

Ξεκινώντας από την Ρούλα Κορομηλά και το χαμόγελο που μάγεψε το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό επί δεκαπενταετία.

\"\"

Και συνεχίζοντας με την Καίτη Γαρμπή που μάλλον είναι ο πλέον χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του είδους στην Ελλάδα. Και μάλιστα όλων των εποχών.

\"\"

Από εκεί και πέρα ειδική αναφορά και οφείλουμε και θα κάνουμε στις Έφη Κυριάκου και Νάταλι Θάνου. Δυο κορίτσια που, όταν βγήκαν από τα Playmate, το είχαν αδιαμφισβήτητα το κενό τους.

\"\"

Όσον αφορά τις σεξουαλικές ορέξεις που αυτό συνεπάγεται, προφανώς και δεν ξέρουμε αν τις έχουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέρουν να τις προκαλούν.

\"\"

oneman.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook