Ως την «ελπίδα και νιότη του κόσμου» χαρακτήρισε τον εθνικισμό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς στην Ολομέλεια της Βουλής επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την υπογραφή του σε κείμενα περιοδικού του κόμματος όπου εξυμνεί τον Αδόλφο Χίτλερ και υπόσχεται ότι «εμείς οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές θα σταθούμε προσοχή στο όραμά του».

Αφορμή για την τοποθέτηση του κ. Παππά αποτέλεσε ο ομιλία του κ. Πέτρου Τατσόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) στο πλαίσιο της ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πρώτος. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μήνυσε τον κ. Τατσόπουλο γιατί μετά τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο» τους αποκάλεσε «νταβατζήδες».

Ο κ. Τατσόπουλος, ζήτησε από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν υπερ της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας εξηγώντας ότι πρόκειται για «ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου». Επιπρόσθετα, θύμισε ότι ένας άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης είχε απαγγείλει απόσπασμα από τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» το οποίο όπως είπε «ήταν το αγαπημένο ανάγνωσμα του Χίτλερ και αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τις διώξεις των Εβραίων».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως «παραδεχόμαστε ότι είμαστε προστάτες της εθνικής μνήμης και της εθνικής συνείδησης». Επέκρινε μάλιστα την στάση του κ. Τατσόπουλου να μην ζητήσει την άρση της ασυλίας του λέγοντας πως «απέδειξε τι σημαίνει αριστερά, η αριστερά των γκαί παρέιντ, η αριστερά που της λείπει ο ανδρισμός».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook