Έως τώρα το χέβι μέταλ ήταν σε μεγάλο βαθμό συνυφασμένο με τη φοιτητική ζωή. Αλλά δεν είχε καμία σχέση με τις σπουδές. Αντιθέτως, τα ξενύχτια σε συναυλίες και το headbanging μπορεί να αποτελούσαν εμπόδιο για αυτές. Τα πράγματα αλλάζουν όμως γιατί ένα βρετανικό κολέγιο θα «βγάλει» στον κόσμο τους πρώτους… πτυχιούχους «χεβιμεταλάδες».

Πρόκειται για το New College Nottingham, το οποίο πρόσθεσε στο πρόγραμμα των σπουδών του το πτυχίο στη Μουσική Χέβι Μέταλ. Οι φοιτητές που θα επιλέξουν αυτή την κατεύθυνση θα διδάσκονται την ιστορία αυτού του είδους, με ιδιαίτερη έμφαση στη λογοκρισία που υπήρξε κατά διαστήματα σε αυτό, τη σχέση του χέβι μέταλ με τη θρησκεία και τη φιλοσοφία, θα μελετούν συγκροτήματα κατά τη διάρκεια συναυλιών και βέβαια θα συνθέτουν οι ίδιοι.

«Στο παρελθόν δεν έπαιρναν στα σοβαρά το χέβι μέταλ γιατί υπήρχε έλλειψη ακαδημαϊκής πιστοποίησης σε σύγκριση με την τζαζ ή την κλασική μουσική για παράδειγμα», εξηγεί ο εμπνευστής αυτής της σχολής, Λίαμ Μαλόι. Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί δύο χρόνια, αλλά δεν διευκρινίζεται αν είναι απαραίτητο οι φοιτητές να ακολουθούν και τις επιταγές του styling για το συγκεκριμένο είδος.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook