Το πρωτότυπο NLV Quant αποκαλύφθηκε το 2009 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για ένα τετραθέσιο σπορ ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία της Koenigsegg με την ειδική σε θέματα ηλεκτρικής ενέργειας NVL Solar.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το μοντέλο του NLV Quant που παρουσιάσθηκε στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης, είναι αυτό που βρίσκεται πολύ κοντά στο να βγει στην παραγωγή.

\"\"\”Πιστεύουμε πως το NLV Quant θα αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή. Ο σχεδιασμός, το σύστημα μετάδοσης και οι φωτοβολταικές μονάδες που παρέχουν την απαιτούμενη ενέργεια στον κινητήρα και τις μπαταρίες αποτελούν πραγματική επανάσταση\”, αναφέρει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρία που κατασκευάζει το αυτοκίνητο.

Το NLV Quant έχει δύο ξεχωριστές συστοιχίες μπαταριών. Η δύναμη προσφέρεται από 4 ηλεκτρικά μοτέρ που βρίσκονται πάνω σε ένα σασί που είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα. Οι 4 ηλεκτροκινητήρες παρέχουν συνολική ιπποδύναμη 800 αλόγων και μέγιστη ροπή 1500 Nm.

\"\"Το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος του Quant φέρει φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία συγκεντρώνουν την ηλιακή ενέργεια από την οποία φορτίζεται η συστοιχία μπαταριών. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τις δύο εταιρείες, οι μπαταρίες επαναφορτίζονται (με ηλεκτρικό ρεύμα πόλης) σε μόις 20 λεπτά, ενώ μπορούν να φορτιστούν απεριόριστες φορές.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει πόρτες gullwing για την εύκολη είσοδο και έξοδο των επιβατών, έχει ένα συνολικό βάρος 1.680 κιλά και επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει έως 377 χλμ. / ώρα.

\"\"

\"\"

\"\"


auto24

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook