Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου (της περιοχής του θερέτρου Σαρμ ελ Σέιχ, στην Ερυθρά Θάλασσα) διακομίστηκε με «καρδιακό επεισόδιο» ο 82χρονος τέως πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση στο Κάιρο.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, υπέστη καρδιακή κρίση κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του στο Σαρμ ελ-Σέιχ και για το λόγο αυτό χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

Ξεκίνησε η ανάκριση του Χόσνι Μουμπάρακ

Άρχισε νωρίτερα η ανάκριση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στην πόλη Ελ Τορ στην επαρχία του νότιου Σινά, δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο μια πηγή της αιγυπτιακής ασφάλειας.

Ο Μουμπάρακ έφτασε με ένα θωρακισμένο όχημα με τη συνοδεία υψηλής ασφάλειας από στρατιωτική μονάδα στο κτίριο όπου θα γινόταν η ανάκρισή του. Έγινε γνωστό ότι όλα τα γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του έχουν τεθεί σε κατ\’ οίκον περιορισμό σε συγκρότημα που βρίσκεται στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ στη επαρχία του νότιου Σινά, αφότου αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

Οι αντίπαλοι του πρώην προέδρου και ακτιβιστές με τις συνεχείς διαδηλώσεις τους ζητούν μια γρήγορη δίκη για τον Μουμπάρακ και τους βοηθούς του με την κατηγορία της διασπάθισης δισεκατομμυρίων δολαρίων κρατικών χρημάτων στη διάρκεια των δεκαετιών της εξουσίας του.

Ο Μουμπάρακ αρνήθηκε ότι έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και άλλα περιουσιακά στοιχεία και δέχτηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές σε ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια την Κυριακή.

Εικάζεται ότι ο πρώην πρόεδρος έχει αποκτήσει τεράστια περιουσία στα 30 χρόνια που βρίσκονταν στην εξουσία, το ύψος της οποίας κατά εκτιμήσεις που έχουν δημοσιευτεί σε δυτικά ΜΜΕ, ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβανόμενων ακινήτων στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Ανάκριση δύο γιων του Μουμπάρακ

Από το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοινώθηκε σήμερα το βράδυ ότι «ξεκίνησε η ανάκριση δύο γιών του τέως προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, του Αλαα και του νεότερού του, τού Γκαμάλ, στην πόλη Αλ Τούρ, στην περιφέρεια του θερέτρου Σαρμ ελ Σέιχ, στο νότιο Σινά».

Τα σχέδια του Χόσνι Μουμπάρακ να προωθήσει στην προεδρία της χώρας, εν καιρώ, τον Γκαμάλ, σύμφωνα με τους παρατηρητές στο Κάιρο «εξόργισαν περισσότερο ακόμα την αντιπολίτευση», επιτάχυναν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ, η οποία έγινε τελικά μετά από περίπου 20 ημέρων συνεχείς λαϊκές κινητοποιήσεις, την 11η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, οι εν λόγω δύο γιοί του προέδρου «ανακρίθηκαν στο θέμα των τραπεζικών τους λογαριασμών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook