Σύσκεψη για τα προβλήματα ηχορύπανσης της Παλιάς Πόλης των Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 16-05-2013 στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συναρμόδιων της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων, του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης και του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων , ενώ απουσίαζε αν και είχε κληθεί ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης.

Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε στους εκπροσώπους των φορέων ότι δέχεται συνεχείς καταγγελίες για ηχορύπανση, κυρίως από ορισμένα καταστήματα της Παλιάς Πόλης.

Το φαινόμενο αυτό, το οποίο παρατηρείται και σε άλλες περιοχές, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην διαβίωση και παραμονή τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Η Παλιά μας Πόλη, είπε ο κ. Βουλγαράκης, αποτελεί ένα κόσμημα, όχι μόνο για την Κρήτη και την Ελλάδα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και πρέπει πάση θυσία να προστατευτεί.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, υπάρχει κίνδυνος η Παλιά Πόλη να υποβαθμιστεί και να αποτελεί πλέον ένα νεκρό μνημείο, χωρίς κατοίκους.

Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ επιχειρηματιών και κατοίκων, προκειμένου χρήσεις και δραστηριότητες να συνυπάρχουν αρμονικά, αναβαθμίζοντας το ιδιαίτερο αυτό τμήμα της πόλης των Χανίων, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών και πηγή πλούτου για τον τόπο.

Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παρθεί κάθε δυνατό μέτρο για την τήρηση της σχετικής Νομοθεσίας, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι παριστάμενοι φορείς συvεχάρησαν τον κ. Βουλγαράκη για την πρωτοβουλία του και στο σύνολο τους δεσμεύτηκαν ότι θα είναι αρωγοί και συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή για την προστασία και την διαρκή ανάπτυξη της Παλιάς Πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook