Νερό στο κρασί τους βάζουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίοι ρίχνουν τις τιμές τους.

Από 12% – 31% μείωση παρουσιάζουν οι τιμές το Μάιο, σε επίπεδο Κρήτης σύμφωνα με διμοφιλή διαδικτυακό τόπο σύγκρισης τιμών.

Συγκεκριμένα, στα Χανιά το ποσοστό μείωσης στα Χανιά φτάνει το 15%, 62 ευρώ ανά διανυκτέρευση (73 ευρώ το προηγούμενο έτος).

Στη Χερσόνησο η μέση τιμή είναι 55 ευρώ και το ποσοστό μείωσης είναι στο 14% (64 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον προηγούμενο Μάιο).

Στο Ηράκλειο το ποσοστό μείωσης των τιμών είναι της τάξεως του 12% με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 80 ευρώ (έναντι 91 ευρώ το προηγούμενο έτος).

Στα Μάταλα το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 31% με μέση τιμή διανυκτέρευσης 41 ευρώ (59 ευρώ τον περασμένο Μάιο).

Στην Ελούντα, αν και οι τιμές διατηρούνται ακόμα σε υψηλά επίπεδα 159 ευρώ ανά διανυκτέρευση, εντούτοις είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι κατά 13%, (183 ευρώ το Μάιο του 2012).

Πτώση τιμών πανελλαδικά σε δημοφιλείς προορισμούς

Το ποσοστό μείωσης του κόστους των καταλυμάτων στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο που σημειώνεται στην Ευρώπη, ανάμεσα στους κατεξοχήν καλοκαιρινούς προορισμούς όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Τουρκία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης παρατηρείται στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, 54% σε σχέση με πέρυσι, με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 48 ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο η μέση τιμή κυμαινόταν στα 104 ευρώ.

Στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης η μέση τιμή παρουσιάζει μείωση της τάξης του 28% σε σχέση με το 2012 (130 ευρώ έναντι 181 ευρώ το προηγούμενο έτος), ενώ στην Κάρπαθο η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται γύρω στα 44 ευρώ έναντι 53 ευρώ που ήταν το προηγούμενο χρόνο (ποσοστό μείωσης 17%).

Το ίδιο σκηνικό και στην ελληνική πρωτεύουσα με το ποσοστό μείωσης των τιμών να κυμαίνεται στο 13% και τη μέση τιμή στα 84 ευρώ (96 ευρώ τον περασμένο Μάιο), ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό μείωσης είναι σαφώς μεγαλύτερο, 20%, και η μέση τιμή είναι στα 74 ευρώ (93 ευρώ το προηγούμενο έτος).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook