Ο 20χρονος Ολλανδός Cirino Schrijver που φέρεται να επιτέθηκε στον 12χρονο Ρώσο στην Κρήτη είναι αυτιστικός όπως αποκάλυψε η μητέρα του σε συνέντευξή της στην ολλανδική εφημερίδα Hart van Nederland.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μητέρα του φερόμενου ως δράστη της δολοφονικής επίθεσης δήλωσε επίσης επιφυλακτική για την απόφαση του γιου της να παραμείνει στην Κρήτη και να εργαστεί στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν όταν έκαναν διακοπές στο νησι.

Τελικά, όπως υποστηρίζει, δέχθηκε να μείνει ο 20χρονος στην Ελλάδα και να εργαστεί αφού διαβεβαιώθηκε ότι θα βρίσκεται υπό κατάλληλη επιτήρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του 20χρονου, που κατάγεται από το Ηράκλειο, θα βρεθεί τη Δευτέρα στο πλευρό του γιου της, όταν εκείνος απολογηθεί στον ανακριτή, αφού θα κρατά τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο νεαρός είναι αυτιστικός και δεν πρέπει να προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με μια αναφορά σε περιοδικό της ολλανδικής υπηρεσίας Εργασίας που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2012 ο νεαρός Ολλανδός λάμβανε επίδομα αναπηρίας τον προηγούμενο χρόνο και εργαζόταν σε ειδικό πρόγραμμα της υπηρεσίας.

Το άρθρο αναφέρει ότι είχε πρόβλημα συγκέντρωσης και πως η προσοχή του εύκολα μπορούσε να αποσπαστεί.

Πραγματικά προκαλεί ερωτηματικά η ευκολία με την οποία προσλαμβάνουν εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε κανένας έλεγχος για τον 20χρονο που προκάλεσε την τραγωδία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook