Τη διενέργεια «πυκνών και συντονισμένων ελέγχων» σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό ζητούν με έγγραφη παραγγελία τους προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ όλης της Ελλάδας οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Στόχος της εισαγγελικής παρέμβασης είναι να κατασταλούν και να προληφθούν ενδεχόμενες έκνομες δραστηριότητες, όπως η «μαύρη» εργασία που συνεπάγεται, «πέραν των λοιπών σημαντικών παραμέτρων, μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή τόσο από την πλευρά των εργοδοτών όσο και από την πλευρά παρανόμως εργαζομένων».

Οι δύο εισαγγελείς τονίζουν ότι το θέμα της αδήλωτης εργασίας έχει ιδιάζουσα βαρύτητα και επισημαίνουν ότι η διασφάλιση της νομιμότητας, των συνθηκών και του πλαισίου παροχής του τουριστικού προϊόντος, σημαίνει διασφάλιση, υπέρ της εθνικής οικονομίας.

Η εντολή των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη προς το ΣΔΟΕ είναι να συνεργαστούν τα στελέχη του με την αστυνομία και την Επιθεώρηση Εργασίας στο πλαίσιο των ελέγχων που θα διενεργεί, αλλά και να προβαίνουν σε μηναία ενημέρωση για τις ενέργειές τους.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook