Γεγονότα

1822: Αμφίρροπη ναυμαχία διεξάγεται στα ανοιχτά της Χίου, ανάμεσα σε μοίρα του τουρκικού στόλου και ελληνικά πλοία (Μιαούλης, Τσαμαδός, Σαχτούρης κ.ά.).

\"\"

1960: Ο αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Άλαν Φριντ, στον οποίο οφείλεται ο όρος ροκ εντ ρολ, κατηγορείται μαζί με επτά άλλους συναδέλφους του ότι έλαβε «δωράκια» από δισκογραφικές εταιρείες, συνολικού ύψους 30.650 δολαρίων. Δύο χρόνια αργότερα θα καταδικασθεί σε φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 300 δολαρίων.

\"\"

1962: Η Μέριλιν Μονρόε τραγουδάει αισθησιακά το Happy Birthday προς τιμήν του αμερικανού προέδρου Κένεντι στο πάρτι γενέθλιων του.

\"\"

1965: Σε δημοσίευμα επαρχιακής εφημερίδας γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στο πραξικοπηματικό σχέδιο με την κωδική ονομασίας ΑΣΠΙΔΑ και την εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου.

\"\"

1975: Ο Τίμο Τσανλάιτερ της ΑΕΚ υποστηρίζει σε συνέντευξή του ότι πολλά ποδοσφαιρικά παιχνίδια στην Ελλάδα είναι στημένα.

\"\"

1979: Ο Έρικ Κλάπτον παντρεύεται την πρώην σύζυγο του Τζορτζ Χάρισον, Πάτι Μπόιντ. Είναι η περίφημη Layla του ομώνυμου τραγουδιού του Κλάπτον. Στο γαμήλιο πάρτι και σε μια αυτοσχέδια σκηνή που στήνεται, παίζουν μαζί οι Πολ Μακάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον, Ρίνγκο Σταρ, Έρικ Κλάπτον και Μικ Τζάγκερ.

Γεννήσεις

\"\"

1925: Μάλκολμ Χ, (Μάλκολμ Λιτλ το πραγματικό όνομά του, Ελ Χάτζι Μαλίκ Ελ Σαμπάζ το μουσουλμανικό του), αμερικανός μουσουλμάνος ηγέτης και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ. (Θαν. 21/2/1965)

\"\"

1928: Πολ Ποτ, ηγέτης των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, που διέπραξαν χιλιάδες φόνους. (Θαν. 15/4/1998)

Θάνατοι

\"\"

1864: Ναθάνιελ Χόθορν, αμερικανός συγγραφέας. (Άλικο Γράμμα, Το σπίτι με τα επτά αετώματα) (Γεν. 4/7/1804)   [Αποφθέγματα]

\"\"

1895: Χοσέ Μαρτί, κουβανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και ηγέτης της κουβανικής εξέγερσης κατά των Ισπανών. (Γεν. 28/1/1853)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook