Σε φυλάκιση 11,5 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 70χρονος Σωτήρης Τσοντάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 53χρονου Ανδρέα Ζυμραγάκη. Το περιστατικό είχε γίνει στις 24 Απριλίου 2010, όταν στο χωριό Άγ.Αντώνιος της Επισκοπής του τότε δήμου Κολυμβαρίου, ο Σ.Τσοντάκης πυροβόλησε με περίστροφο των 9 mm τον Ανδρ. Ζυμβραγάκη μέσα στο σιδηρουργείο στο οποίο ήταν συνέταιροι.

 Ο 52χρονος, τότε, Ζυβραγάκης βλέποντας το όπλο, ενστικτωδώς έστριψε το σώμα του με αποτέλεσμα να δεχθεί την σφαίρα στην ωμοπλάτη και να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ ο δράστης εξαφανίστηκε αλλά συνελήφθη μετά από λίγες ώρες.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου το οποίο ομόφωνα έκρινε ένοχο τον 70χρονο για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Η συνολική ποινή που επέβαλε το Δικαστήριο ήταν 11,5 χρόνια συνολικά και ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην φυλακή, αφού το αίτημα της υπεράσπισης για αναστολή της ασκηθησόμενης έφεσης δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο.

Δικηγόροι στην υπόθεση ήταν για μεν την πολιτική αγωγή ο Δικηγόρος Χανίων Μαυρογένης Ευτύχης, για δε την υπεράσπιση ο Μανόλης Μαρκογιαννάκης.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Μαρκάκης ήταν καταπέλτης κατά του κατηγορουμένου, τον οποίο στηλίτευσε για την όλη συμπεριφορά του, μη αναγνωρίζοντας του κανένα ελαφρυντικό, πρόταση την οποία έκανε δεκτή το Δικαστήριο.

Ο Δικηγόρος πολιτικής αγωγής Μαυρογένης Ευτύχης δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την εκδοθησομένη απόφαση και προσέθεσε: \”η Δικαιοσύνη έκανε για άλλη μια φορά το καθήκον της και πρέπει ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτό το προπύργιο της Δημοκρατίας\”.

Ο κ. Ζυμβραγάκης Ανδρέας και η οικογένειά του ευχαρίστησε το Δικαστήριο που ως θεσμός απέδωσε δικαιοσύνη και ελπίζει ο κατηγορούμενος να αντιληφθεί τι έπραξε και έστω ακόμα και τώρα να ζητήσει συγνώμη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook