Από τους “Minoistas” πήραμε το παρακάτω email και το αναδημοσιεύουμε πλήρως :

«Αυτό το απαξιωτικό σχόλιο https://flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=5146&cid=317 για τις κινήσεις των -istas μέχρι πότε έχετε σκοπό να το έχετε αναρτημένο και να το βλέπει όλος ο κόσμος που κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο; Επειδή το είχαμε ξανασυζητήσει και παλαιότερα θα πρέπει να σας πω ότι αν συνεχίσει να υπάρχει και αύριο η ίδια καταχώρηση θα σας απαγορεύσουμε να αναδημοσιεύετε δράσεις ή να αναφέρεστε στην δική μας τουλάχιστον κίνηση. Περιμένουμε σύντομα την δημοσίευση από μέρους σας διόρθωσης του κειμένου αλλά και να εξηγείτε για ποιον λόγο προβήκατε σε αυτή την ενέργεια.
Στα Χανιά για την πληροφόρησή σας υπάρχουν η κίνηση ζαρπατίστας από όσο γνωρίζουμε αν θέλετε να ασχοληθείτε με αυτούς (www.zarpatistas.com)»

Αγαπητοί “Minoistas”.

Το να θεωρείτε «απαξιωτικό» το σχόλιο – κριτική για την επιλογή όλων ανεξαιρέτως, των αντίστοιχων κινήσεων να χρησιμοποιούν τίτλο με λατινική γραφή (κατά το πρότυπο των “Zapatistas” του Μεξικού) και όχι έναν Ελληνικό τίτλο, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας.

Όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμα και του οποιουδήποτε να σχολιάζει και να κριτικάρει  τα – κατά την γνώμη του – θετικά και αρνητικά και όχι μόνο να χειροκροτεί.

Επομένως τις απειλές σας περί «απαγορεύσεων» τις αφήνουμε να τις σχολιάσουν οι αναγνώστες αφού διαβάσουν και το σχόλιο το οποίο εσείς κρίνατε ως «απαξιωτικό».

«Δεν λέω. Καλές ακούγονται και φαίνονται οι πρωτοβουλίες πολιτών που απογοητευμένοι από τα όσα γίνονται στις περιοχές τους , θέλουν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και όσο αντέξουν.
Η «μόδα» προς το παρόν εμφανίζεται μόνο στην Ανατολική Κρήτη όπου ξεπηδούν οι Μinoistas, οι Sarpidonistas, οι Merabelistas ,οι Malebistas και έπεται συνέχεια.
Μόνο μια απορία έχω. Γιατί τόσα «….istas»;
Σε ποιους απευθύνονται και υιοθέτησαν αυτές τις ονομασίες;
Στους ντόπιους ή στους τουρίστες;
Χαρακτηρίζεται ποιο «in» η ονομασία «Minoistas» από π.χ. «Μινωίτες» ;
Και για να μην παρεξηγηθώ, εκφράζω απλά μια απορία γιατί – ποιός ξέρει –
ίσως να δούμε και τους……\”Kidonistas\”

Α.Μαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook