Περισσότερο επώδυνα μέτρα περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς το ύψος του διευρύνεται από 22 σε 23 δισ. ευρώ, για την τετραετία 2012-15, το οποίο θα υλοποιηθεί σε περιβάλλον αβεβαιότητας που δημιουργεί η ύφεση ή οι προβλεπόμενοι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Με το συνυπολογισμό και των διορθωτικών έκτακτων μέτρων, για την κάλυψη της υστέρησης των εσόδων του φετινού προϋπολογισμού, που θα ανακοινωθούν συντόμως, ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ, η προσαρμογή μέχρι 2015, θα διαμορφωθεί στα 25 δισ. ευρώ, πέραν των αρχικών μέτρων που έχει επιβάλει το «Μνημόνιο».

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημέρωσε χθες τους βουλευτές που μετέχουν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της ανακοίνωσης του Μεσοπρόθεσμου Στρατηγικού Σχεδίου 2012 – 2015, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στις 16 Μαΐου με τη μορφή πολυνομοσχεδίου και θα ψηφισθεί τον Ιούνιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μείωση μισθών και συντάξεων και σε οριζόντιες περικοπές, ότι «τα μέτρα που θα περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Σχέδιο, δεν θα προκαλούν φόβο και πανικό, αλλά θα δίνουν μια νέα δυναμική στη χώρα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως αύριο να ανακοινωθούν οι βασικοί άξονες του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά χωρίς συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να μην οξυνθούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook