Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια θα έχει το προσεχές διάστημα ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή ένεκα της συνεχούς αυξανόμενης εγκληματικότητας, αλλά και για να βάλει εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου το θέμα της ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή.

Ο κ. Σχοιναράκης αναμένεται να ζητήσει από τον Υπουργό την άμεση δρομολόγηση της λειτουργίας Αστυνομικού Τμήματος στην Δημοτική Ενότητα της Αγίας Βαρβάρας, ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα του δήμου Γόρτυνας και των κατοίκων της περιοχής.

Μάλιστα ο Δήμαρχος είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, Τηλέμαχο Πανταγάκη, όπου μεταξύ άλλων τον ενημέρωσε και σχετικά με το εν λόγο θέμα, καλώντας τον να ασκήσει κι αυτός με τη σειρά του πίεση προς το Υπουργείο, προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους ο Δήμος Γόρτυνας αστυνόμευση μέσω της λειτουργίας Αστυνομικού Τμήματος.

«Επειδή η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στην περιοχή μας τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα κι ένα από αυτά είναι η ίδρυση ΑΤ στο Δήμο Γόρτυνας και δη στην Αγία Βαρβάρα.

Έφτασε η ώρα το Υπουργείο να αποφασίσει την ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Αγία Βαρβάρα, όπως προβλεπόταν από το Π.Δ. 112/2008 που αφορούσε την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών ΓΑΔΠ Κρήτης και ανέφερε πως ο Α.Σ. Αγίας Βαρβάρας θα αναβαθμιστεί σε Αστυνομικό Τμήμα.

Ο Αστυνομικός Σταθμός στην Αγία Βαρβάρα έκλεισε, όπως κι αυτός στο Ασήμι, αλλά Αστυνομικό Τμήμα δεν έχει ακόμη λειτουργήσει, προκειμένου να υπάρξει αστυνόμευση στο δήμο Γόρτυνας. Είναι αδιανόητο σε έναν δήμο τέτοιας έκτασης να μην εδρεύει Αστυνομικό Τμήμα.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε λάβει απόφαση για δωρεάν παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τις ανάγκες στέγασης της υπηρεσίας, οπότε το θέμα είναι πλέον θεσμικό» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook