Ο πλοίαρχος Α\’ Ε.Ν. Στέλιος Φραντζεσκάκης θα είναι ο ομιλητής την Τετάρτη (22/05), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων \”Βραδιές του χειμώνα στον Όμιλο\”, που διοργανώνει η Εφορία Ανοικτής Θάλασσας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.
Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:
Η Εφορία Ανοικτής Θάλασσας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων \”Βραδιές του χειμώνα στον Όμιλο\” διοργανώνει την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 8μ.μ. μία ακόμη βραδιά συναντήσεων. Ομιλητής θα είναι μέλος του Ομίλου, πλοίαρχος Α’Ε.Ν. και πρώην διευθυντής ΑΕΝ/Π/ΚΡΗΤΗΣ Στέλιος Φραντζεσκάκης.

Το θέμα της προγραμματιζόμενης παρουσίασης έχει δύο συναφείς ενότητες. Θα υπάρξει ξενάγηση στην κοντινή μας γειτονιά, το Ηλιακό μας Σύστημα, μέσα στο οποίο ζούμε και κινούμεθα, σε αντίθεση με το απέραντο κι αχανές Σύμπαν, στο οποίο πρόσφατα μας ξενάγησε, στον ίδιο χώρο, στο Νεώριο Μόρο, ο διακεκριμένος Πρύτανης και Αστροφυσικός Γιώργος Γραμματικάκης.

Στη μια ενότητα, θα γίνει περιγραφή του Ηλιακού μας Συστήματος με την κίνηση των πλανητών και δορυφόρων τους , που ως αποτέλεσμα έχει την αέναο εναλλαγή των εποχών καθώς και την διαμόρφωση των κλιματικών ζωνών επί της γης.

Στην άλλη ενότητα θα γίνει αναφορά στις κινήσεις Γης –Σελήνης και τις φάσεις της καθώς και την επίδρασή τους στην διαρκή αυξομείωση της στάθμης των θαλασσών, δηλαδή την  δημιουργία της παλίρροιας και των παλιρροιακών ρευμάτων.

Σας περιμένουμε. Είσοδος Ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook