Το «Φεστιβαλάκι» είναι ένα σύγχρονο φεστιβάλ τεχνών και πολιτισμού με καταγωγή από την Κρήτη και το πρώτο φεστιβάλ που δημιουργείται με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας του, καλεί δημιουργικούς καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα να δημιουργήσουν την αφίσα του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί προσεχώς σε Kρήτη και Αθήνα.

ZHTOYMENO

Δημιουργία αφίσας με στόχο την επικοινωνία του χαρακτήρα, του σκοπού και του περιεχόμενου του Φεστιβάλ προς κάθε αποδέκτη, Έλληνα ή ξένο. Η αφίσα πρέπει να είναι έξυπνη και πρωτότυπη. Το εκπεμπόμενο μήνυμα πρέπει να είναι λιτό και σαφές, να συνάδει ιδανικά με την ταυτότητα του φεστιβάλ όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την πλατφόρμα του λογοτύπου και να χαρακτηρίζει το σύνολο της ενέργειας, προκαλώντας εντυπωσιασμό και ενδιαφέρον για το δρώμενο, ενώ προαιρετικά μπορεί να περιλαμβάνει και διαφημιστικό “slogan” σε περίπτωση που αυτο απαιτείται για την ανάδειξη του εικαστικού.
Κάθε συμμετοχή μπορεί να περιλαμβάνει δύο διαφορετικές προτάσεις και απεριόριστες εναλλακτικές εκδοχές μιας πρότασης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει μπορεί καταρχήν να αποστείλει το συντομότερο δυνατόν ένα email αίτησης συμμετοχής στο [email protected] προκειμένου να του αποσταλλούν σε png αρχείο το λογότυπο – συμβολα του φεστιβάλ.

Στην συνέχεια οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν της συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στο [email protected] εώς τις 7/6/2013 σε ηλεκτρονικό αρχείο jpeg υψηλής ανάλυσης (300dpi), τετραχρωμία (CMYK) και διάσταση 50εκ x 70εκ (κάθετο), μαζί με τα προσωπικά στοιχεία (όνομα, πόλη, επάγγελμα) καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους (στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ανεξάρτητοι καλλιτέχνες κάθε μορφής – γραφίστες, φωτογράφοι, ζωγράφοι κλπ ή δημιουργικά γραφεία). Κατά την διάρκεια της δημιουργίας ο καλλιτέχνης μπορεί να αναζητήσει περαιτέρω πληροφορίες είτε μέσω επικοινωνίας με την ομάδα παραγωγής, είτε μέσω της σελίδας του φεστιβάλ στο facebook (www.fb.com/festivalaki.gr). Στην συνέχεια, αφού γίνει μια πρώτη διαλογή από την ομάδα παραγωγής, οι καλύτερες αφίσες θα αναρτηθούν ταυτόχρονα στην σελίδα του φεστιβάλ στο facebook όπου ο κόσμος θα κληθεί να ψηφίσει την συμμετοχή της αρεσκείας του. Τέλος η ομάδα παραγωγής – λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ψηφοφορία του κοινού όσο και τις ανάγκες του φεστιβάλ – θα επιλέξει και θα ανακοινώσει την επιλαχούσα αφίσα.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

1ος Επιλαχών: Η δημιουργία του θα αποτελεί το επίσημο εικαστικό του φεστιβάλ με ενδεχόμενες εφαρμογές σε banners, site, καταχωρήσεις, έντυπα και λοιπά επικοινωνιακά υλικά του φεστιβάλ σε Ελλάδα ή εξωτερικό. Ο δημιουργός θα προβληθεί μέσω αναφοράς – λογοτύπου στο περιθώριο των εφαρμογών, στο site, σε ΔΤ αλλά και στην σελίδα του φεστιβάλ στο fb καθώς επίσης θα λάβει την αφίσα εκτυπωμένη σε μεγάλο κανβά από τα καταστήματα «ΚΥΒΟΣ».

Υπόλοιποι συμμετέχοντες: Όλες οι συμμετοχές (που θα αναρτηθούν στο facebook προς ψηφοφορία) θα παρουσιαστούν σε επιλεγμένο χώρο κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για το Φεστιβάλ σε Κρήτη ή Αθήνα.

Σημείωση: Πέραν του νικητήριου εικαστικού ενδέχεται να επιλεχθούν ή να προσαρμοστούν και άλλες από τις συμμετοχές του διαγωνισμού στην επικοινωνία του φεστιβάλ αν αυτές κριθούν κατάλληλες (πχ σε καταχωρήσεις, flyers κλπ)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

Το copyright των εικαστικών που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό ανήκουν στον δημιουργό εκτός αυτών που θα επιλεχθούν για χρήση ή προβολή απο το φεστιβάλ, τα οποία μεταφέρονται αυτόματα ως πνευματική ιδιοκτησία του φεστιβάλ (μόνο για χρήση στα πλαίσια της διεξαγωγής και επικοινωνίας του φεστιβαλ) σύμφωνα με το Ν. 2239/1994. Προτάσεις που δημιουργούν προβλήματα, λόγω πιθανών ομοιοτήτων με ήδη υπάρχοντα εικαστικά ή καταπατούν πνευματικά δικαιώματα τρίτων δεν θα ληφθούν υπόψη. Σε περίπτωση που το εικαστικό κριθεί μερικώς ικανοποιητικό, ο δημιουργός οφείλει να συνεργαστεί με την ομάδα παραγωγής του φεστιβάλ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, προσαρμογές.
Με την αποστολή της συμμετοχής του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται αυτόματα και απόλυτα τους όρους του διαγωνισμού, σύμφωνα με την δημοσιευμένη προκήρυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στην προετοιμασία του φεστιβαλ ακολουθήστε μας στο facebook, festivalaki:cretan festival of arts & culture στον σύνδεσμο www.fb.com/festivalaki.gr και προσεχώς στην ιστοσελίδα www.festivalaki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook