Στον αέρα βρίσκεται η δακοκτονία της περιόδου 2013 για τα Χανιά, όπως καταγγέλει η μαχητική αποκορωνιώτικη ανεξάρτητη κίνηση.

Σύμφωνα με ανοικτή επιστολή της κίνησης προς τους φορείς, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη και εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας.

Η ανακοίνωση της ΕΜΑΑΚ είναι η ακόλουθη:

Με έντονο Ενδιαφέρον και Προβληματισμό παρακολουθούμε τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας στα Χανιά.

Από τις έως τώρα εξελίξεις, παρατηρούμε μια αδράνεια, καθυστέρηση και ολιγωρία για την επιτάχυνση των διαδικασιών οι οποίες προβλέπονται, έτσι ώστε η δακοκτονία στα Χανιά να πραγματοποιηθεί έγκαιρα και στην ώρα της, για να επιτύχουμε την εξασφάλιση της σοδειάς και να αποφύγουμε τα περσινά τραγικά αποτελέσματα, όπως αυτά παρατηρήθηκαν στον νομό και κυρίως στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Τονίζουμε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ανάδειξη εργολάβων για τους δολωματικούς ψεκασμούς, και επιπλέον δεν έχει σταλεί ακόμη η σχετική εγκύκλιος από το Αρμόδιο Υπουργείο για την πρόσληψη του ανθρώπινου δυναμικού.

Τα προαναφερθέντα, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις έτσι ώστε να επιτευχτεί έγκαιρα το πρόγραμμα δακοκτονίας. Δυστυχώς όμως οι καθυστερήσεις οι οποίες παρατηρούνται οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καθυστερημένη έναρξη και εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας τα αποτελέσματα του οποίου για μια ακόμα χρονιά ίσως αποβούν καταστροφικά για την φετινή ελαιοκομική περίοδο.

Καλούμε τον κον Περιφερειάρχη, μιας και έχει στην διάθεση του τα στοιχεία της περσινής χρονιάς, και αφού γνωρίζει την έκταση της περσινής δακοπροσβολής, να προβεί ΑΜΕΣΑ στην επιτάχυνση των διαδικασιών, έτσι ώστε να επιτευχτεί η έγκαιρη έναρξη του προγράμματος γιαι να αποφύγουμε δυσάρεστα και οικονομικά καταστροφικά αποτελέσματα.

Καλούμε κάθε υπεύθυνο θεσμικό φορέα να συμβάλει κατά το δοκούν μιας και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ αποτελεί κύριο παράγοντα και εγγύηση για την εξασφάλιση της φετινής σοδιάς όσον αφορά την ΠΟΙΟΤΗΤΑ και την ΠΟΣΟΤΗΤΑ του ελαιολάδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook