Βρετανός συνελήφθη στην Ταϊλάνδη, επειδή βρέθηκε να μεταφέρει έξι ψημένα ανθρώπινα έμβρυα, τυλιγμένα με φύλλα χρυσού, τα οποία προορίζονταν για τελετουργία μαύρης μαγείας.

Τα έμβρυα βρέθηκαν πακεταρισμένα σε μία βαλίτσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο είχε καταλύσει στην περιοχή της Chinatown της Μπανγκόκ.

Ο Τσόου Χοκ Κουέν ηλικίας 28 ετών, ο οποίος έχει βρετανικό διαβατήριο με καταγωγή από την Ταϊβάν, ομολόγησε στην αστυνομία ότι είχε αγοράσει τα έμβρυα αρκετές μέρες νωρίτερα έναντι περίπου 4.000 δολαρίων, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο την πηγή προέλευσής τους.

\"\"

Σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ήταν να τα περάσει στην Ταϊβάν όπου θα πωλούνταν έξι φορές πάνω από την αρχική τους τιμή στο διαδίκτυο σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι η κατοχή τους θα τους φέρει καλοτυχία και ευημερία.

Ο άντρας ομολόγησε επίσης ότι εκτελούσε διαταγές ενός άλλου Ταϊβανέζου, ο οποίος ταξίδευε συχνά στην Ταϊλάνδη για τη «συγκομιδή» εμβρύων με σκοπό τη χρήση τους σε τελετουργίες μαύρης μαγείας.

\"\"
 
Στις τελετές μαύρης μαγείας της Ταϊλάνδης, όπως και σε ανάλογα άλλα που παρατηρούνται στην Κίνα, τα διατηρημένα έμβρυα θεωρούνται για τον κάτοχό τους σύμβολα ευημερίας και καλοτυχίας.

Προτιμούνται δε τα αρσενικά έμβρυα, τα οποία αφαιρούνται χειρουργικά από τη μήτρα και εν συνεχεία ψήνονται και τυλίγονται σε φύλλα χρυσού.

Πηγή: dailymail.co.uk
Πηγή photo: Reuters

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook