Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται να επισκεφτούν τη Νέα Υόρκη στις 5 Ιουνίου, οργανώνοντας μια εξειδικευμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας Κρητικών Οίνων. 
Παρουσιάζοντας πάνω από 20 Οινοποιεία και 50 διαφορετικές ετικέτες, οι Κρητικές ποικιλίες θα έχουν την τιμητική τους, υπογραμμίζοντας τις ιδιαιτερότητες του Κρητικού Αμπελώνα αλλά και το εξαιρετικό ποιοτικό τους επίπεδο. 
Η εκδήλωση θα γίνει στο εστιατόριο Humphrey του κεντρικού ξενοδοχείου «Eventi Hotel» ( 839 Sixth Avenue, 2ος Όροφος) και απευθύνεται αποκλειστικά σε δημοσιογράφους, εισαγωγείς και επαγγελματίες του χώρου της εστίασης. 
Η ενέργεια συγχρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, το Δίκτυο Οινοποιών Ηρακλείου-Λασιθίου, το Δίκτυο Οινοποιών Χανίων-Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΟΑ- Προώθηση Οίνων σε Τρίτες Χώρες».
Πρόγραμμα μέσα από το οποίο, τα Κρητικά κρασιά έχουν αποκτήσει τα τελευταία 4 χρόνια όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την οργανωμένη και σύγχρονη προώθησή τους και έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πλέον όχι μόνο το ενδιαφέρον της εσωτερικής αγοράς αλλά και αυτής εκτός συνόρων. 
Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις αλλά και το φωτογραφικό υλικό των Wines of Crete στο www.winesofcrete.gr και στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook