Μπουκάλια πέταξαν κατά τη διάρκεια του «κυνηγητού» με την αστυνομία, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μουσουλμάνων, μέλη της ακροδεξιάς βρετανικής οργάνωσης English Defence League (EDL) στο Γούλγουιτς του Λονδίνου μετά τη δολοφονία με «ενδείξεις τρομοκρατίας» που σόκαρε τη χώρα.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας είχε σπεύσει να καταδικάσει ως «βάρβαρη πράξη χωρίς καμία βάση στο Ισλάμ» τη δολοφονική επίθεση.

Όπως αναφέρει ο Guardian, περίπου 100 μέλη της EDL ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία του Γούλγουιτς τη νύχτα της Τετάρτης, στον απόηχο της επίθεσης, την ώρα που στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε έκκληση για «αυθόρμητη» πορεία.

Τα επεισόδια, που κράτησαν λιγότερο από μία ώρα, ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επιδίωξαν να κάνουν έλεγχο σε μέλη της οργάνωσης τα οποία «αποκλείστηκαν» σε παμπ κοντά σε τζαμί.

«Κόβουν τα κεφάλια των στρατιωτών μας, αυτό είναι το Ισλάμ» είπε ο αρχηγός της EDL Τόμι Ρόμπινσον, παρών στο Γούλγουιτς.

Τα πνεύματα είναι οξυμένα και αλλού: Ένας 43χρονος στο Έσσεξ τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού σε τζαμί ενώ άλλος ένας άνδρας στο Κεντ τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για υλικές ζημιές σε τζαμί στο Γκίλιγχαμ.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας ήταν μία από τις πρώτες μουσουλμανικές οργανώσεις στη χώρα που είχε σπεύσει να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση στο Γούλουιτς.

Χαρακτηρίζοντάς την «βάρβαρη πράξη χωρίς καμία βάση στο Ισλάμ» τη δολοφονική επίθεση, το Συμβούλιο τόνισε ότι «κανένας σκοπός δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό τον φόνο».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook