Σε θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμμαχία για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στην συζήτηση επί του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε εισαγωγικά την πρότασή του για « την αναγκαία επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, η οποία θα πρέπει να βασιστεί στη μικρομεσαία επιχείρηση και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», «με τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη δημιουργία σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος και την παροχή ουσιαστικών κινήτρων και διευκολύνσεων».

Υπογράμμισε ότι «η πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων είναι επιχειρήσεις μικρού μεγέθους με απασχόληση κάτω των 50 εργαζομένων», πως «πρόκειται συχνά για οικογενειακές επιχειρήσεις, με περιορισμένες οργανωτικές και διοικητικές δομές, με σοβαρές δυνατότητες και ευελιξίες προσαρμογής» και σημείωσε πως «οι επιχειρήσεις αυτές, για να προχωρήσουν σε επενδύσεις, αλλά και για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, έχουν ως προτεραιότητα το ζήτημα της ρευστότητας», την οποία «πρέπει να τους εξασφαλίσουμε». Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε επανεξέταση του θέματος του ΤΕΜΠΜΕ.

Κατόπιν, δήλωσε με σαφήνεια ότι « ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και πως η ραχοκοκαλιά αυτής είναι η μικρομεσαία επιχείρηση. Διότι πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα, η δημιουργικότητα, η καινοτομία αποτελούν βασικά εργαλεία για να αντιστρέψουμε τη φθίνουσα πορεία της οικονομίας της χώρας. Ως εκ τούτου, οφείλουμε με συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις να απαλλάξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία από τον υπάρχοντα κρατισμό, τις συντεχνίες, τις πολιτικές παρεμβάσεις, την υψηλή φορολόγηση και την έλλειψη φορολογικής δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook