Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Δήμο Αθηναίων συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας κ. Φώτη Προβατά ( ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης απουσίαζε στο εξωτερικό).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Δήμο Πεκίνου που έχει αναπτυχθεί σε διάφορους τομείς όπως ο τουρισμός , η παροχή υπηρεσιών κ.α 

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής εντάσσεται μεταξύ άλλων και η προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στην Κίνα αφού πρόσφατα αντιπροσωπεία του Δήμου Αθήνας είχε επισκεφθεί το Πεκίνο

Λόγω της υπάρχουσας συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο της Αθήνας και το Ηράκλειο στην αποστολή συμμετείχαν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και εκπρόσωποι Ενώσεων από την Κρήτη.

Όπως ανακοινώθηκε τον Ιούνιο θα επισκεφθούν την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα και το Ηράκλειο εκπρόσωποι του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων της Κίνας (Beiging grain group) που ελέγχεται από το Δήμο Πεκίνου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ηράκλειο οι εκπρόσωποι του Ομίλου θα έχουν επαφές με Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών αλλά και παραγωγούς της Κρήτης με στόχο να γνωρίσουν τα κρητικά προϊόντα και να τα προωθήσουν στην Κινεζική αγορά. 

«Είναι μια καλή ευκαιρία για την Κρήτη και τα προϊόντα της τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ,που θα πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως από όλους τους εμπλεκόμενους ,δεδομένου ότι ο εν λόγω όμιλος διακινεί τεράστιες ποσότητες τροφίμων στην Κινεζική αγορά και η συνεργασία μαζί του θα άνοιγε νέους ορίζοντες και θα δημιουργούσε εντελώς άλλες προοπτικές για τα κρητικά προϊόντα» .