“Είναι αλήθεια, αυτό το στυλό μου αρέσει πολύ… Χμ… ναι ναι! Είναι πολύ ωραίο, δεν έχω τέτοιο. Θα το πάρω νομίζω!”. Έτσι φαίνεται πως σκέφτηκε ο πρόεδρος της Τσεχίας, ο οποίος με αστραπιαίες κινήσεις τσέπωσε στην κυριολεξία το στυλό, με το οποίο υπέγραψε συμφωνία. Και όλα αυτά, την ώρα που το γεγονός κατέγραφαν οι κάμερες.

Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε περίπτωση, όταν κάποιος “δανείζεται” κάτι, χωρίς να το επιστρέφει είναι από ενοχλητικό έως άκομψο.

Πόσο μάλλον όταν, πρώτον, αυτός που το δανείζεται είναι πολιτικός ηγέτης και πόσο μάλλον, δεύτερον, όταν δεν το δανείζεται απλά, αλλά το οικειοποιείται!

Το αστείο – αν μη τι άλλο – περιστατικό συνέβη όταν ο Τσέχος πρόεδρος, Vaclav Klaus, βρέθηκε στη Χιλή, όπου είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της χώρας, Sebastian Pinera.

Κάποια στιγμή, κι ενώ ο Χιλιανός πρόεδρος απευθυνόταν στους δημοσιογράφους, ο κ. Klaus άρπαξε την ευκαιρία και… το στυλό!

Κι αφού το “τακτοποίησε” στην αριστερή του τσέπη, τακτοποίησε και το σακάκι του, ενώ έκανε συγκαταβατικά νεύματα, δείχνοντας ότι προσέχει και συμφωνεί με τα λεγόμενα του Χιλιανού ομολόγου του.

Σύμφωνα με το Reuters, Τσέχοι πολίτες κατηγορούν τον πρόεδρο της χώρας, ότι είναι κλεπτομανής, ωστόσο ο περίγυρος του ανέφερε ότι “εδικαιούτο” το στυλό.


President of Czech Republic steals pen by fotnak

cosmo

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook