Η Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου δεν άφησε ασχολίαστη την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερμής και στην οποία κατηγορεί τους διαιτητές του παιχνιδιού με την Ασή Γωνιά για την ήττα του. Η τοπική Ένωση με την σειρά της εξέδωσε ανακοίνωση προς την ομάδα των Ζωνιανών με την οποία της ζητεί να ανακαλέσει την δικιά της μέχρι και την Πέμπτη (14/4) και ώρα 23.00.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΡ υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της, Γιώργο Σταράκη:

 

«ΠΡΟΣ: ΕΡΜΗ ΖΩΝΙΑΝΩΝ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ.

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

 Ο Αρχιδιαιτητής κ. Δελήμπασης παρέδωσε στην Ε.Π.Σ.Ρ. το υπ’ αριθ. 571/13-4-2011 (πρωτ. Ε.Π.Σ.Ρ.) έγγραφο του το οποίο σας κοινοποιούμε.

 Επίσης στην έγκριτη εφημερίδα «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» Αριθμός φύλλου 3190 της 13-4-2011 υπάρχει στη σελίδα 29 ανακοίνωση σας.

 Επίσης στην έγκριτη εφημερίδα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ» της 13-4-2011 με αριθμό φύλλου 18161 στη σελίδα 30 και στην έγκριτη εφημερίδα «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» της 13-4-2011 αριθμός φύλλου 10509 σελίδα 20 καθώς και στη σελίδα του ΗΧΟΣ FM στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το άρθρο 25 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (Δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων) παρ. 1 ως δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων θεωρούνται οι με οποιαδήποτε τρόπο δημόσιες δυσμενής κρίσεις σε βάρος της διοργανώτριας των αγώνων, των θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων, των οργάνων διαιτησίας και γενικώς των διαιτητών κ.λ.π.

 Επίσης στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου (25 του Π.Κ.) «επιβαρυντική μορφή δυσφήμησης αποτελεί η δυσφήμηση της ΚΕΔ, ή διαιτητών αγώνα με δημόσιες δυσμενής κρίσεις».

 Οι ποινές σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 25 επιβάλλονται από τις Πειθαρχικές επιτροπές Ε.Π.Σ.

Επειδή είναι πολύ σκληρές όπως Υψηλή χρηματική ποινή, αποκλεισμός αγωνιστικών ημερών, απαγόρευση εισόδου, απαγόρευση συμμετοχής σ’ οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο κ.λ.π. σας ΚΑΛΟΥΜΕ:

 Να γίνει ανάκληση των δημοσιευμάτων έως την ΠΕΜΠΤΗ 14-4-2011 και ώρα 23.00.

 Με την ευχή και την ελπίδα ότι θα το πράξετε, σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Π.Σ.Ρ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΡΑΚΗΣ»

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης