Προβάδισμα πάνω από 2 μονάδες συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις της ALCO και της Rass, που δημοσιεύονται στο «Πρώτο Θέμα» και τον «Τύπο της Κυριακής» αντίστοιχα.

Aναλυτικότερα, προβάδισμα 2,8% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Αlco για το «Πρώτο Θέμα» στην αναγωγή επί των εγκύρων.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 24,9% και ακολουθούν
ΣΥΡΙΖΑ 22,1%,
Χρυσή Αυγή 11%,
ΠΑΣΟΚ 5,8%,
Αν. Έλληνες 5,2%,
ΚΚΕ 5,1%,
ΔΗΜΑΡ 4,1%,
Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος)2,2%,
Σχέδιο Β (Αλαβάνος) 2%,
Οικολόγοι -Πράσινοι 1,6%,
άλλο κόμμα 6% και αναποφάσιστοι 10%.

Το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου είναι 2,4%.

Το 52% έναντι 35% τάσσεται υπέρ ενός νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ταυτόχρονα, σε δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται 2,4% μονάδες με ποσοστό 24,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 22,1%.

Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, στην κορυφή βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook