Το σχόλιο για τα γκούλαγκ ήταν λάθος αλλά ξεκάθαρα σαρκαστικό λέει ο σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», με αφορμή τις δηλώσεις του σε εκδήλωση όπου μετείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Παραδέχομαι το σφάλμα μου, αλλά το σχόλιο μου ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό. Τι θα μπορούσαν να πιστέψουν όσοι με άκουσαν; Ότι πραγματικά συμβούλευα το ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει γκουλάγκ;» διερωτάται και προσθέτει ότι όσοι τον γνωρίζουν, ή έχουν διαβάσει τα βιβλία του, ξέρουν ότι απορρίπτει το σταλινικό μοντέλο.

Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκήθηκε από τη ΝΔ για την φράση ότι «όσοι δεν υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα πρέπει να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ» κάνει λόγο για «ταύτιση της νεοπουριτανικής Αριστεράς με την παλιά συντηρητική Δεξιά» όπου και οι δύο έχουν χάσει την αίσθηση του χιούμορ.

Αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει φτιάξει ήδη «μικρά γκουλάγκ για μετανάστες», επικρίνει τη ΝΔ λέγοντας ότι ανήκει στα άκρα της πολιτικής ζωής και λέει πως ο νέος σταλινισμός είναι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός.

in.gr