Ένας Ρωμαιοκαθολικός ιερέας που λειτουργούσε σε ένα ελίτ γαλλικό χιονοδρομικό κέντρο παύθηκε από τα καθήκοντά του επειδή αρνήθηκε να αποκηρύξει τη Μασονία.

Ο πατέρας Pascal Vesin διατάχθηκε από τον επίσκοπό του να σταματήσει το έργο του στο αλπικό θέρετρο Megeve, αναφέρει η ενορία.

Ο επίσκοπος Yves Boivineau είχε προειδοποιήσει τον π. Vesin για την «ενεργό συμμετοχή» του στη ‘Μεγάλη Στοά της Ανατολής’ της Γαλλίας (Grand Orient de France).

Ο Ελευθεροτεκτονισμός έχει καταδικαστεί ως αντιχριστιανική και αντι-κληρική οργάνωση από διάφορους Πάπες μέσα από την ιστορία.

Ο επίσκοπος Boivineau διέταξε τον ιερέα να διακόψει τα καθήκοντά του «κατόπιν αιτήματος της Ρώμης».

Τον Μάρτιο, η Σύνοδος του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης ζήτησε την αποχώρηση του ιερέα.

Τρία μέλη της μητρόπολης Annecy συνάντησαν τότε τον π. Vesin όμως εκείνος είπε ότι δεν θα αφήσει την Στοά.

Μια δήλωση από τη μητρόπολη αναφέρθηκε από την εφημερίδα Le Figaro στην οποία τονίζεται ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Τέκτονα ιερέα δεν ήταν οριστική και θα μπορούσε ακόμη να αρθεί, διότι «το έλεος πηγαίνει χέρι-χέρι με την αλήθεια».

Ο π. Vesin υπήρξε εφημέριος του Sainte-Anne d\’Arly Montjoie στο Μέγκβε από το 2004, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, Le Messager.

Σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο, εξέθεσε τις «φιλελεύθερες» απόψεις του για τον ρόλο της Εκκλησίας. Είπε ότι είναι υπέρ του να παντρεύονται ορισμένοι ιερείς και είπε ότι είχε αρνηθεί να εγκρίνει μια διαδήλωση κατά του «γάμου» ατόμων του ιδίου φύλου στο Παρίσι.

apocalypsejohn.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook