Στις 6.00 αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου η επαναληπτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου, με θέματα:

• α) απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. και
• β) αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Σ.

Δικαίωμα εγγραφής, ψήφου και υποβολής υποψηφιότητας, σύμφωνα με το άρθρο 4 του καταστατικού της ΕΦΝΗ, «έχουν όλοι οι φιλόλογοι, πτυχιούχοι της Ελληνικής Φιλολογίας των Φιλοσοφικών Σχολών της χώρας και των ισοτίμων Σχολών του Εξωτερικού που κατάγονται από το Νομό Ηρακλείου ή διαμένουν και εργάζονται σ’ αυτόν σε οποιασδήποτε φύσεως Υπηρεσία και με οποιαδήποτε σχέση Δικαίου».

Το δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων προς το Διοικητικό ή προς το Εποπτικό Συμβούλιο της Ένωσης αρχίζει 5 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και ισχύει μέχρι και την ώρα έναρξης της ψηφοφορίας.

Το Δ. Σ. της Ε.Φ.Ν.Η. καλεί όλους τους φιλολόγους – διορισμένους σε δημόσιες ή ιδιωτικές Υπηρεσίες, φροντιστήρια, αδιόριστους, συνταξιούχους – να προσέλθουν μαζικά στη Συνέλευση, να συμμετάσχουν ουσιαστικά με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στη συζήτηση και τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου Δ.Σ. της Ένωσης.