Οι αρχές της Σανγκάης ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν πέντε ανθρώπους και επέβαλαν το κλείσιμο ενός εργοστασίου το οποίο φέρεται να παρασκεύαζε ψωμάκια μαγειρεμένα στον ατμό τα οποία περιείχαν χρωστικές και χημικές ουσίες.

Ο δήμαρχος της Σανγκάης Χαν Ζενγκ διέταξε έρευνα εναντίον της εταιρείας Shanghai Shenglu Food, που φέρεται να διέθεσε προς πώληση ψωμάκια ακατάλληλα για κατανάλωση.

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση των δημοτικών αρχών, έχει ανασταλεί η άδεια της εταιρείας και πέντε στελέχη της έχουν τεθεί υπό κράτηση αφού παραδέχθηκαν ότι από τον Ιανουάριο χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή περισσότερων από 300.000 «ψωμιών με καλαμπόκι» μία κίτρινη χρωστική ουσία.

Άλλα ψωμάκια δόθηκαν στο εμπόριο μετά την ημερομηνία λήξης τους ή ακόμη παρότι περιείχαν χημικές ουσίες που δεν αναφέρονταν στη συσκευασία.

Η Κίνα αντιμετωπίζει συχνά διατροφικά σκάνδαλα. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες υποθέσεις είναι αυτή με το ανακυκλωμένο μαγειρικό λάδι, με τα αυγά μολυσμένα με βλαβερά χρωστικά και τα καρκινογόνα μανιτάρια.

Οι κινεζικές αρχές υποσχέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010 ότι θα εφαρμόζεται αυστηρά η ποινή του θανάτου για όσους κριθούν ένοχοι για σοβαρές παραβιάσεις των νόμων περί διατροφικής ασφάλειας.


ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook