Το ταξίδι με το Μετρό στη Μόσχα είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένο σε κάποιες διαδρομές.

Μετά τα βαγόνια για ελεύθερους στην Πράγα έρχονται τα βαγόνια-γκαλερί στη Μόσχα όπου στη γραμμή Αρμπάτσκο-Ποκρόφσκι, ο επιβάτης του Watercolor train νοιώθει σαν να έχει μπει μέσα σε μία κινητή πινακοθήκη.

Η διαδρομή δεν μοιάζει καθόλου με μία τυπική διαδικασία, αφού μέσα στα βαγόνια φιλοξενούνται αντίγραφα διάσημων καλλιτεχνών, όχι μόνο Ρώσων, αλλά και Ευρωπαίων από τις αρχές του 17ου αιώνα μέχρι και τον 20ο.

«Χρησιμοποιώ συχνά αυτή τη γραμμή. Είναι ωραίο να τα βλέπεις κι ελπίζω να κάνει τους νέους ν\’ αγαπήσουν τον πολιτισμό» λέει ο Ιγκόρ ένας τακτικός επιβάτης του Μετρό στη Μόσχα.

Ο ενθουσιασμός είναι ένα από τα κυρίαρχα συναισθήματα των ταξιδιωτών, που έστω κι αν έχουν να διανύσουν μία μικρή απόσταση έχουν αλλάξει παραστάσεις κι η μετακίνησή τους λαμβάνει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα όπως αναφέρει το euronews.

Οι υπεύθυνοι του μοσχοβίτικου Μετρό εφάρμοσαν την ιδέα τους στα μέσα του 2007. Έκτοτε κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου, που είναι και τα γενέθλια του υπόγειου σιδηροδρόμου, αλλάζουν και τα εκθέματα.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook