Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν μια νέα ποικιλία πορτοκαλιών στο εσωτερικό των οποίων δεν υπάρχουν κουκούτσια. Συνήθως τα πορτοκάλια έχουν 15-30 κουκούτσια, ωστόσο τα πορτοκάλια της νέας ποικιλίας διαθέτουν το πολύ 2-3 κουκούτσια. Το νέο είδος πορτοκαλιού σύμφωνα με τους δημιουργούς του θα προσελκύσει τους λάτρεις του ευρέως διαδεδομένου φρούτου.

Η νέα ποικιλία ονομάζεται KinnowLS και αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Τα πορτοκάλια της νέας ποικιλίας έχουν μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από μανταρίνι και λεπτή λεία φλούδα ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς τους διαθέτουν πολύ γλυκιά γεύση.

Για την ανάπτυξη τους οι ερευνητές πραγματοποίησαν διασταυρώσεις με μια μεταλλαγμένη ποικιλία των μανταρινιών Kinnow. Άλλο ένα προτέρημα της νέας ποικιλίας είναι το γεγονός ότι μπορεί να καλλιεργηθεί και σε περιοχές όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, προς το παρόν είναι εφικτό να καλλιεργηθούν μόνο μικρές ποσότητες του φρούτου και θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρις ότου η νέα ποικιλία μπει σε στάδιο μαζικής παραγωγής.


tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook