Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Εθνικής Ελλάδος \”Γαλανόλευκος Φάρος\” διοργανώνει μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις τις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου, ενώ ετοιμάζεται και για το ταξίδι στη Λιθουανία, ώστε να βρεθεί στο πλευρό της Εθνικής Ελλάδος στο κρίσιμο εκτός έδρας ματς.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση από το galanolefkosfaros.gr:
Σε φάση υψηλής δραστηριότητας βρίσκονται αυτήν την περίοδο τα μέλη του Γαλανόλευκου Φάρου τα οποία οργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις (εγκαίνια Μουσείου Εθνικής και φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα στις 16 Ιουνίου), ενώ φυσικά ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για να μεταβούν στην Λιθουανία (5-10 Ιουνίου) όπου η Εθνική μας δίνει ένα δύσκολο και καθοριστικό ματς και χρειάζεται συμπαράσταση. 

Δυο ημερομηνίες είναι ήδη σημειωμένες στα ημερολόγια των φίλων του «Γαλανόλευκου Φάρου» για τον Ιούνιο. Η 5η του Ιουνίου οπότε και 80μελής αποστολή αναχωρεί από τα Χανιά για την Λιθουανία και η 16η μέρα που θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα Χανιά, αλλά και φιλικό τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στις εκδηλώσεις αυτές στις οποίες είναι ήδη στραμμένα τα βλέμματα αναμένεται να δώσουν το παρών μεταξύ άλλων λαμπρά ονόματα της σύγχρονης αλλά και της παλαιότερης ιστορίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ τα έσοδα του φιλικού θα ενισχύσουν την προσπάθεια φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

\"\"

Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα

Ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο παιχνίδι, θα πραγματοποιηθεί λοιπόν με πρωτοβουλία του «Γαλανόλευκου Φάρου» την Κυριακή 16 Ιουνίου στα Περιβόλια. Ο σύνδεσμος φίλων εθνικής, υπενθυμίζοντας και τον κοινωνικό του ρόλο διοργανώνει, με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και της ΕΠΣΧ, φιλικό τουρνουά τα έσοδα του οποίου (πέντε ευρώ το εισιτήριο, ενώ η είσοδος για τα παιδιά θα είναι δωρεάν ) θα διατεθούν στα τέσσερα ιδρύματα των Χανίων, ΕΛΕΠΑΠ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, ΚΑΦΑΜΕΑ και ΚΗΦΑΠ.

\"\"

Ωστόσο το τουρνουά αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα της αθλητικής και μη τοπικής κοινωνίας, καθώς πέρα από τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα θα έχει και ιστορική σημασία. Καταρχήν με πρωτοβουλία των ανθρώπων του «Φάρου» θα σχηματιστεί μια μικτή παλαιμάχων Πλατανιά / ΑΟ Χανιά σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα από την οποία καλούνται να παραδειγματιστούν κι άλλοι. .

Επίσης στο τουρνουά θα συμμετάσχουν η ομάδα των παλαιμάχων του ΟΦΗ με την οποία θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Νίκος Νιόπλιας και Νίκος Μαχλάς και μια μικτή της Ένωσης Αστυνομικών και του Γαλανόλευκου Φάρου. Η τελευταία μάλιστα έχει στα… σκαριά και σημαντικές μεταγραφές καθώς έχουν ήδη προσκληθεί να αγωνιστούν μεγάλα ονόματα του πρόσφατου παρελθόντος αλλά και τους παρόντος όπως οι Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Κοκολάκης, Μαλεζάς, Μ.Σηφάκης, Κονέ, Δαμανάκης και Χαριστέας, ενώ γίνονται μεγάλες προσπάθειες για το κόλπο γκρόσο με τον Γιώργο Σαμαρά! Συνολικά θα γίνουν τρία ματς διάρκειας 40 λεπτών.

\"\"

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Κυριακή 16 Ιουνίου (Περιβόλια)

17.00: Ένωση Αστυνομικών/ Γαλανόλευκος Φάρος – Παλαίμαχοι ΑΟΧ/Πλατανιά

18.00: Παλαίμαχοι ΟΦΗ – Ένωση Αστυνομικών/ Γαλανόλευκος Φάρος

19.00: Παλαίμαχοι ΑΟΧ/Πλατανιά – Παλαίμαχοι ΟΦΗ

Εγκαίνια Μουσείου

Ωστόσο, το μεγάλο γεγονός της ημέρας δεν θα είναι αποκλειστικά η φιλική αναμέτρηση. Λίγη ώρα αργότερα, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον «Γαλανόλευκο Φάρο» θα πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια του μοναδικού πανελληνίου Μουσείου Εθνικής ομάδας στα Χανιά. Ένα Μουσείο που «χτίστηκε» με πολύ μεράκι, κόπο και προσπάθεια καταφέρνοντας πλέον να αριθμεί περισσότερα από 300 ιστορικά εκθέματα από τις πορείες της Εθνικής μας ομάδας. Στα εγκαίνια του Μουσείου το οποίο φιλοξενείται εδώ και μερικούς μήνες πλέον σε νέο χώρο (Τσουδερών 40) θα βρεθούν σημαντικές αθλητικές προσωπικότητες και διεθνείς παίκτες που έχουν τιμήσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο πρόσφατο παρελθόν. Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στο φιλικό και αρκετοί ακόμα, έχει προσκληθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ενώ θα παραστούν και οι αντιπρόεδροι του Φάρου από Τρίπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Περιττό φυσικά να υπενθυμίσουμε ότι το Μουσείο της Εθνικής έχει δωρεάν είσοδο για όλους και αν μη τι άλλο στόχος των ανθρώπων του «Γαλανόλευκου Φάρου» είναι να φέρουν τον κόσμο κοντά στην Εθνική μας ομάδα και την ιστορία της, βάζοντας ένα λιθαράκι για τη δόμηση μίας πιο υγιούς φίλαθλης κοινωνίας που θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων. Εξάλλου, το Μουσείο της Εθνικης ειναι αφιερωμένο εξολοκλήρου στους Έλληνες παίκτες αλλά και τους φιλάθλους που ακολουθουν την Εθνικη σε καθε της παιχνίδι!

\"\"

Συμπαράσταση στην μάχη του Βίλνιους

Οι πρωτοβουλίες του «Φάρου» δεν σταματούν εδώ, αφού ήδη τα μέλη του ετοιμάζουν τις αποσκευές τους και τα μπαγκάζια τους για την κρίσιμη και δύσκολη μάχη με την Λιθουανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας που θα γίνει στις 7 Ιουνίου. Η Εθνική μας στο τέταρτο εκ των πέντε εκτός έδρας σταθμών στο δρόμο για τη Βραζιλία, θέλει πάση θυσία τη νίκη ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες και να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης. Στο ματς που θα γίνει στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στο «LFF Stadium» με ώρα έναρξης τις 21.45 (ώρα Ελλάδος) η «γαλανόλευκη» θα έχει την αμέριστη υποστήριξη 80 Ελλήνων φιλάθλων μέσω του Γαλανόλευκου Φάρου. Οι φίλοι του συλλόγου της Εθνικής, θα αποτελέσουν για ένα ακόμα εκτός έδρας ματς τον 12ο παίκτη της ομάδας έχοντας από τη μεριά τους τη στήριξη της ΕΠΟ και της AMSTEL ως επίσημου χορηγού. Ευχή όλων είναι, όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε μία ακόμα σπουδαία επιτυχία της ομάδας μας.

Η αποστολή του Φάρου θα αναχωρήσει από τα Χανιά στις 5 Ιουνίου και θα επιστρέψει στη βάση της στις 10 του μήνα.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook