Ημερίδα με θέμα «Άνθρωποι και Ζώα» διοργανώνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και με τη συμβολή της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και του Εφετείου Δ. Κρήτης.

Οι ομιλητές, εισαγγελείς, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, και ειδικοί επιστήμονες θα επικεντρωθούν σε θέματα όπως είναι τα δικαιώματα των υπόλοιπων έμβιων όντων, η βιοηθική, η ανάλυση της νομοθεσίας για τις κακοποιήσεις άλλα και σε γενικότερα ζητήματα φιλοσοφικού, νομικού και παιδαγωγικού περιεχομένου καθώς και σε αυτά που σχετίζονται με το ελληνικό και ευρωπαϊκό δικαιικό σύστημα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων (Ελ. Βενιζέλου 28-32).

Χαιρετισμό στην ημερίδα θα αποστείλουν ο Εμμανουήλ – Ρούσσος Παπαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η Αθηνά Θεοδωροπούλου, εισαγγελέας Ζώων Αθηνών, η οποία είναι ειδική στα θέματα προστασίας τους καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν:

Η Ειρήνη Χρυσογιάννη, αντεισαγγελέας Εφετείου Δ. Κρήτης με θέμα: «Η νομική προστασία των ζώων μέσα στην νομοθεσία μας- Κακοποιήσεις ζώων».

Ο Αθανάσιος Ντινόπουλος, κοσμήτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανατομικής και Ιστολογίας με θέμα: «Η μοναδικότητα του ανθρώπου, ως δαρβινική πλάνη».

Η Ευαγγελία Παπαδάκη, λέκτορας Φιλοσοφίας (Ηθική Φιλοσοφία/Βιοηθική) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με θέμα: «Η ηθική υπόσταση των ζώων».

Η Τερέζα Βαλαβάνη, κλινική ψυχολόγος με θέμα: «Τα ζώα σαν δάσκαλοι αναδεικνύουν την ανθρωπιά μας – Ψυχοπαθολογία του κακοποιού ζώων».

Ο Μανώλης Σαμαριτάκης, ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατία με θέμα: «Εμπειρίες από τον χειρισμό υποθέσεων κακοποίησης ζώων».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εξετασθούν τα προβλήματα που απορρέουν από την καθημερινή εφαρμογή του νόμου 4039/2012, οι ασάφειες και κενά αυτού, η ανταπόκριση των εμπλεκομένων Αρχών, καθώς και το ζήτημα της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στα άλλα είδη ζώων στη χώρα μας και όχι μόνο.

Στην ημερίδα μετέχουν ως διοργανωτές και τα φιλοζωικά σωματεία της Κρήτης (Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων) που είναι μέλη της Π.Φ.Π.Ο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook