Σε ανοικτή αντιπαράθεση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προχωρούν οι Εφοριακοί με αφορμή το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου, τα σχέδια περαιτέρω κατάργησης εφοριών, αλλά και τα σενάρια για απορρόφηση του ΣΔΟΕ από την Οικονομική Αστυνομία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη στην οποία εξετάσθηκε το ζήτημα της αναδιοργάνωσης της δομής του υπουργείου, αλλά και το τι θα γίνει με τις προωθούμενες αλλαγές στα τμήματα ελέγχου και δικαστικού των Εφοριών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστές επεσήμαναν στον κ. Θεοχάρη πως η απώλεια έστω και μιας οργανικής θέσης αποτελεί «αιτία πολέμου».

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ενημέρωσε την ΠΟΕ ΔΥΟ ότι για το θέμα των οργανικών θέσεων του υπουργείου Οικονομικών περιμένει την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων για την κατανομή τους, ενώ αποσαφήνισε πως περιμένει προτάσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες ως προς τις ΔΟΥ που θα έχουν έλεγχο και δικαστικό. Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Θεοχάρης φέρεται να αποκάλυψε πως υπάρχει συζήτηση να απορροφηθεί το ΣΔΟΕ από την Οικονομική Αστυνομία.

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες θα συνεδριάσει την Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η αντιπαράθεση Εφοριακών – υπουργείου Οικονομικών λαμβάνει διαστάσεις σε μια περίοδο που κρίνεται κρίσιμη για την πορεία είσπραξης των εσόδων, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook