Τελευταία ενημέρωση 15:42

Προτελευταία μέρα σήμερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους να εξετάζονται στα μαθήματα των Λατινικών (Θεωρητικής κατεύθυνσης), της Χημείας (Θετικής κατεύθυνσης), της Ηλεκτρολογίας (Τεχνολογικής κατεύθυνσης – κύκλος τεχνολογίας & παραγωγής) και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής κατεύθυνσης – κύκλος πληροφορικής & υπηρεσιών).

Σε γενικές γραμμές, τα θέματα που επιλέχθηκαν ήταν μέτριας δυσκολίας (χωρίς να χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα απαιτητικά) και απευθύνονταν σε διαβασμένους και προσεκτικούς μαθητές.

Να επισημανθεί ότι και σήμερα δεν έλειψαν οι ασάφιες στα θέματα (βλέπετε παρακάτω στα Λατινικά), κάτι το οποίο έγινε ιδιαίτερα αισθητό και στις προηγούμενες μέρες, προκαλώντας αντιδράσεις και συζητήσεις με αρκετό παρασκήνιο.

Ακολουθεί η παράθεση των θεμάτων και των απαντήσεων από τα συνεργαζόμενα με το Flashnews.gr, φροντιστήρια.


Λατινικά (Θεωρητικής κατεύθυνσης)

\"\"

Τα θέματα που ζητήθηκαν απευθύνονται σε μαθητές προσεκτικούς και επιμελείς. Μία πρωτότυπη σχετικα άσκηση μετατροπής του επιθετικού προσδιορισμού σε πρόταση (από την ύλη της β΄λυκείου)  και ο εξαρτημένος υποθετικός λόγος (συνολικά 11 μόρια) απαιτούν καλή μελέτη και προσεκτική δουλειά στην επεξεργασία των απαντήσεων.

Ο δαίμων των πανελλαδικών εξετάσεων δεν μπορούσε να μην παρέμβει και σήμερα : λάθος καταγραφής τύπου στην άσκηση Β2 , που δεν αντιστοιχούσε στους τύπους κειμένου μπορούσε να μπερδέψει τα παιδιά. Τους δόθηκε άραγε διόρθωση; Πάντως στα αρχαία δεν φιλοτιμήθηκαν γι\’ αυτό…. Η προχειρότητα και η αβλεψία ήταν άλλη μια φορά παρούσες και συνόδευαν την αγωνία των παιδιών.

Δείτε εδώ τα θέματα

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις

Α. Παπανδρέου 102, Χανιά
www.dialektiki.edu.gr

Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον
(Τεχνολογικής κατεύθυνσης – κύκλος πληροφορικής & υπηρεσιών)

\"\"

Τα φετινά θέματα ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές καθώς ήταν ιδιαίτερης δυσκολίας αλλά ίδιας έκτασης σε σχέση με πέρυσι.

Δείτε εδώ τα θέματα

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις

Πλατεία Κολοκοτρώνη, Χανιά
www.efk.edu.gr

Χημεία (Θετικής κατεύθυνσης)

\"\"
Τα θέματα της Χημείας χαρακτηρίζονται απαιτητικά και χρειάζονται αρκετό χρόνο για την επίλυσή τους.

Δείτε εδώ τα θέματα

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις

Δικαιοσύνης 41, Ηράκλειο
www.orosimo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook