Σημαντική αναβάθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην ευρύτερη περιοχή, θα προσφέρει η κατασκευή-λειτουργία του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Τυμπακίου.

Η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ανάδοχο του έργου Γιάννη Χρηστάκη έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 660.000 ευρώ, και το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 3.000 τ.μ., που βρίσκεται στον τομέα Β του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού.

Το Περιφερειακό Ιατρείο θα αποτελείται μεταξύ άλλων χώρων από: ακτινολογικό εργαστήριο, θάλαμο βραχείας νοσηλείας, μικροβιολογικό εργαστήριο, δύο εξεταστήρια, χώρο αναμονής, στάση εργασίας αδελφών, γραφείο ιατρών, χώρο διανυκτέρευσης ιατρού.

Για την κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου έχουν επιλεγεί υλικά, οι προδιαγραφές των οποίων εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα, αντοχή, ασφάλεια, είναι οικολογικά, μη τοξικά και διαθέτουν τα ανάλογα πιστοποιητικά (ΕΛΟΤ, CE).

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Βιργινία Μανασάκη, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Χαρά Παρασύρη, η Προϊσταμένη Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Άννα Ροβύθη, ο μελετητής του έργου Δημήτρης Σταυράκης στέλεχος της 7ης ΔΥΠΕ.